Emisiune numismatica dedicata Sfintilor Martiri Brancoveni

Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni este marcat si de Banca Nationala a Romaniei. Institutia a lansat in acest sens, in circuitul numismatic, doua monede (din aur si din argint). Aversul celor doua monede prezinta biserica „Sfantul Gheorghe Nou” din Bucuresti si icoanele ocrotitorilor locasului de cult (Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Sfanta Cuvioasa Parascheva si Sfantul Ierarh Nicolae), candela de deasupra mormantului voievodului Constantin Brancoveanu aflat in biserica, si valoarea nominala, cea din argint 10 lei, iar cea din aur, 100 de lei. Reversul reda portretele Sfintilor Martiri Brancoveni, asa cum sunt reprezentate in tabloul votiv din biserica „Sfantul Gheorghe Nou”, informeaza TRINITAS TV.

Monedele sunt insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur si argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Iulie 2014

Vizualizari: 251

Voteaza:

Emisiune numismatica dedicata Sfintilor Martiri Brancoveni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE