Episcopul de Gibraltar in Europa la Palatul Patriarhiei

Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal s-a intalnit ieri, 26 septembrie 2011, in calitate de delegat al Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane cu Dr. Geoffrey Rowell, Episcop de Gibraltar in Europa, in Sala „Sfantul Ioan Casian” din Palatul Patriarhiei, dupa cum ne-a informat parintele Michael Tita, Consilier patriarhal in cadrul Sectorului relatii bisericesti si interreligioase al Patriarhiei Romane.

In cadrul intrevederii, au fost discutate aspecte ale relatiilor dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Anglicana, in general, si cu parohia anglicana din Bucuresti, in special. De asemenea, a fost subliniata buna cooperare dintre romanii ortodocsi stabiliti temporar sau definitiv in Marea Britanie, constituiti in parohii, cu crestinii anglicanilor din Regatul Unit.

Dr.

Geoffrey Rowell, Episcop de Gibraltar in Europa s-a aflat in Romania in perioada 22-26 septembrie 2011, cu ocazia lucrarilor Sinodului Arhidiocezan in Estul Europei, din cadrul Diocezei Anglicane in Europa, desfasurate la Manastirea Cernica, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.
 

Sursa: basilica.ro

.

27 Septembrie 2011

Vizualizari: 484

Voteaza:

Episcopul de Gibraltar in Europa la Palatul Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE