Etapa nationala a Concursului 'Copilul in familie'

Vineri, 20 mai, va avea loc, la Bucuresti, etapa nationala a Concursului „Copilul in familie”, organizat in cadrul proiectului catehetic „Hristos Impartasit Copiilor”, in contextul Anului Omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii. Vor participa cate doi elevi din fiecare eparhie, care au ocupat locurile I la fiecare dintre cele doua sectiuni ale competitiei. Premierea castigatorilor se va face in cadrul manifestarilor prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale, „Sfintii Imparati Constantin si Elena”.

Copiii din intreaga tara vor fi primiti vineri, la Palatul Patriarhal, unde, insotiti de preotii care i-au indrumat, vor participa, de la ora 15.00, la vernisajul expozitiei intitulata „Botezul meu”, care va cuprinde lucrarile artistice clasate pe locurile I, II si III din fiecare eparhie.

Dupa vernisajul expozitiei, in Aula Magna Teoctist Patriarhul, vor urmari sinteza media realizata de Trinitas TV cu prezentari din fiecare eparhie din cadrul acestui concurs. La ora 16.00, vor lua parte cu totii la Vecernia sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena, iar a doua zi la Sfanta Liturghie arhiereasca din Catedrala Patriarhala, in cadrul careia vor rosti impreuna Crezul.

La final, toti copiii vor primi diploma de onoare „Sfintii Imparati Constantin si Elena” impreuna cu insigna „Crucea Patriarhala – 85 de ani de patriarhat” si un set de materiale educative legate de tematica concursului. Aceeasi diploma le va fi acordata si preotilor indrumatori.

Concursul „Copilul in familie” a fost lansat in primavara acestui an, fiind organizat de Sectorul teologic educational al Patriarhiei Romane, prin Biroul de catehizare a tineretului. Copiii cu varste cuprinse intre 10-16 ani au avut posibilitatea de a participa in cadrul uneia dintre cele doua sectiuni ale concursului, Literara si Artistica. La sectiunea Literara, participantii au realizat un eseu, o poezie sau alta lucrare literara cu tema „Botezul meu”, iar pentru sectiunea Artistica au avut de realizat cate un desen sau pictura reprezentand scena Botezului Domnului.

La nivelul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, etapa eparhiala a Concursului „Copilul in familie” s-a desfasurat pe data de 10 mai, cu participarea a 3 elevi din fiecare protopopiat. Cei mai buni au fost premiati in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului. Cei care au ocupat locurile I au fost eleva Carla Costea – la sectiunea Literatura –, indrumata de protopopul de Huedin, pr. Ciprian Talos, si elevul Lorand Emanuel Kömives – la sectiunea Artistica –, indrumat de pr. dr. Petru Ilea de la biserica „Schimbarea la Fata” din Cluj-Napoca.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 374

Voteaza:

Etapa nationala a Concursului 'Copilul in familie' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE