Etapa zonala a concursului 'Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos'

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului si cu purtarea de grija a Preasfintitului Parinte Paisie Lugojanul, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, luni in data de 26 martie 2012 a avut loc in cadrul Protopopiatului Ortodox Faget faza zonala a concursului „Sfantul Iosif cel Nou de la Partos”. Tema primei editii a concursului a fost „Tamaduire si sfintenie” avand in vedere ca anul 2012 a fost declarat de catre Patriarhia Romana „ Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor”. Evenimentul s-a desfasurat intr-un cadru festiv, in sala de sedinte a Protopopiatului.

Au participat 53 de elevi elevi de la scolile de pe raza Protopopiatului Ortodox Faget, insotiti de preotii parohi si de profesorii coordonatori. Prea Onoratul Parinte Protopop Bujor Pacurar a coordonat activitatea, iar juriul a fost condus de parintele Cristian Tomescu, initiatorul acestui concurs.

Din juriu au facut parte: prof. Andrasoni Ani-Nadia, prof. Popovici Mihaela, prof. Paulescu Mihaela Livia, pr. Covaci Dorin, pr. Farcaș Cristian și pr. Jurj Ioan. Fiecare dintre participanti si-a sustinut in fata juriului si a celorlalti colegi lucrarea, iar in urma jurizarii s-au calificat pentru faza judeteana : la sectiunea eseu Paulescu Alexandra, cls. aVI-a, de la Scoala cu clasele I-VIII „ Sorin Titel”, din Margina, la sectiunea recitare poezie Covaci Teodora, cls. a II-a, de la Liceul Teoretic „ Traian Vuia”, din Faget, iar la sectiunea desen Obeada Ariana, cls. a VI-a, de la parohia Matnicu-Mic. Toti elevii participanti au primit diplome si carti, iar premiantii au fost rasplatiti cu diplome, carti si icoane. Concurs „ Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos” face parte din parteneriatului educational dintre Arhiepiscopia Timisoarei si Inspectoratul Scolar Judetean Timis si are drept scop formarea etica si morala a elevilor pentru buna lor integrare in societate.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

29 Martie 2012

Vizualizari: 332

Voteaza:

Etapa zonala a concursului 'Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE