Examen pentru ocuparea postului de Preot de Caritate in Spitalul Clinic de boli dermato-venerice din Bucuresti

La sediul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor a avut loc vineri, 19 martie, examenul pentru ocuparea unui post de preot de caritate la Spitalul Clinic de Boli Dermato-venerice „Scarlat Longhin” din Bucuresti. Comisia de evaluare a fost prezidata de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Examenul a constat atat intr-o proba scrisa, cat si in una orala, la acesta prezentandu-se trei candidati.

Mai multe informatii a oferit pentru TRINITAS TV, Protos. Veniamin Goreanu, consilier administrativ in cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor: „La proba orala s-au dat subiecte care sunt specifice activitatii atat din spital, dar si activitatilor pe care preotii le desfasoara in timpul misiunii pe care Biserica le-o incredinteaza.

Au avut o proba de Omiletica in care au avut o pareneza sau o predica la o duminica sau la un eveniment din viata credinciosilor. Al doilea subiect a fost din Liturgica si a avut legatura speciala cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare in spitale. Si a treia proba a fost de Pastorala, deoarece acesti preoti sunt implicati in activitatea pastoral-misionara a Bisericii”.

Pentru preotii de caritate, acest examen echivaleaza cu cel de intrare in oras.

Sursa: basilica.ro

.

19 Martie 2010

Vizualizari: 524

Voteaza:

Examen pentru ocuparea postului de Preot de Caritate in Spitalul Clinic de boli dermato-venerice din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE