Expozitie de fotografie 'Culorile ortodoxiei. Polonia', la Craiova

Universitatea din Craiova a gazduit miercuri, 2 iulie, in holul central, vernisajul expozitiei de arta fotografica „Culorile ortodoxiei. Polonia”. La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale, ai Mitropoliei Olteniei, ai institutiilor culturale din municipiu, ai mass media locale si ai conducerii Universitatii din Craiova. Manifestarea a fost deschisa de Marek Szczygieł, Ambasadorul Republicii Polonia la Bucuresti. In cuvantul de deschidere, Excelenta Sa a precizat faptul ca expozitia este organizata cu binecuvântarea Mitropolitului Varsoviei, Inaltpreasfintitul Sava si sub patronajul Presedintelui Republicii Polonia, Branislaw Komorowsks si purtarea de grija a Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei.

„Expozitia prezinta aspecte din viata de zi cu zi a credinciosilor ortodocsi din Polonia si imagini cu cele mai reprezentative lacasuri de cult, pentru ca vizitatorii sa se poata familiariza cu viata Bisericii Ortodoxe din Polonia. Sunt convins ca aceasta expozitie constituie un pas inainte spre o colaborare mai strinsa si mai rodnica dintre bisericile si institutiile culturale din tarile noastre”, a spus ambasadorul polonez.

Arhiepiscopia Craiovei a fost reprezentata la eveniment de parintele lector univ. dr. Razvan Stan, prodecanul Facultatii de Teologie din Craiova, delegat din partea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Diac. Gheorghe Cioiu
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

03 Iulie 2014

Vizualizari: 614

Voteaza:

Expozitie de fotografie 'Culorile ortodoxiei. Polonia', la Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE