Expozitie de icoane si concert de colinde la Urziceni

Zilele de 11 si 12 decembrie 2010 au marcat doua evenimente deosebit de importante pentru Protopopiatul Urziceni, dar mai ales pentru micul targ al Urzicenilor.

Cu binecuvantarea Preasfintitului VINCENTIU Episcopul Sloboziei si Calarasilor, sambata 11 decembrie a avut loc vernisarea expozitiei de pictura „Primea mea icoana”. Copiii de la Cercul de Pictura Sfantul Apostol Luca al Protoieriei Urziceni si-au expus icoanele in foaierul Casei de Cultura a municipiului. Acestia au primit binecuvantarea ierarhului care a vizitat expozitia, felicitandu-i. Cele peste 80 de lucrari reprezinta rodul muncii unui an de daruire si perseverenta in exercitarea darului pe care micutii l-au primit de la Dumnezeu.Duminica 12 decembrie, tot la Casa de Cultura a Municipiului Urziceni, a avut loc traditionalul festival de colinde DESCHIDE USA CRESTINE. Au participat Corala Anton Pann a Protoieriei Urziceni, grupuri de colindatori de la parohiile arondate (Sfantu Gheorghe, Movilita, Manasia, Fierbinti, Jilavele, Rosiori, Sf. Nicolae-Urziceni) si, invitat special, PC Parinte Marian Marcus din Episcopia Ortodoxa a Caransebesului.

La initiativa domnului George Calin, Societatea Culturala Apolon decerneaza din anul 2009 Trofeul “Preot Stelian Baducu”, in memoria parintelui care a initiat acest festival de colinde, in anul 2003. Anul acesta trofeul mers catre grupul de colindatori de la Centrul socio-cultural Sfantu Gheorghe, al Parohiei Sfantu Gheorghe.

O reala surpriza a fost facuta de Domnul Inspector Sef, Colonel Nicolae Parepa, Comandantul Jandarmeriei Judetului Ialomita, care a venit insotit de doi jandarmi - Plutonier Stelian Cazacu si Plutonier Stefanita Teodor - ce au cantat colinde instrumental, la nai si orga. In final a mai colindat interpreta de muzica populara, doamna Leonida Groza, seara fiind incheiata de domnul Dumitru Gheorghiu, prim tenor la Opera din Chisinau.

Toti colindatorii au primit daruri oferite cu sprijinul prietenilor nostrii dragi ce mereu ne sprijina in activitatile protoieriei, carora le multumim din suflet.

Preot Bogdan Ionut Stancu
Protopopul Urzicenilor
 

.

14 Decembrie 2010

Vizualizari: 563

Voteaza:

Expozitie de icoane si concert de colinde la Urziceni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE