Fereastra spre Athos, un nou CD de muzica bizantina

Grupul psaltic Nectarie Protopsaltul impreuna cu Asociatia Aghioritika pun la dispozitia iubitorilor de muzica bizantina, incepand cu luna ianuarie a acestui an, CD-ul "Fereastra spre Athos. Din cantarile Parintelui Nectarie Protopsaltul”.

Fereastra spre Athos - Grupul Nectarie Protopsaltul

Grupul psaltic "Nectarie Protopsaltul" a fost infiintat in anul 2001, din dorinta de a face cunoscuta intr-o mai mare masura cantarea bizantina, muzica traditionala a Bisericii Ortodoxe. Incepand cu anul 2008 grupul psaltic este condus de Sabin Preda, lector in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Grupul poarta numele schimonahului Nectarie (+1899), unul dintre cei mai renumiti cantareti de la Muntele Athos din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si, probabil, cel mai de seama psalt roman. ( a se citi marturia lui Constantin Erbiceanu - 1889 - despre Nectarie Protopsaltul )

Fereastra spre Athos - Grupul Nectarie Protopsaltul

Asociatia Aghioritika are ca izvor de inspiratie traditia Sfantului Munte Athos, spre a face cunoscute si a promova valorile ortodoxe ale artei si culturii bizantine: iconografia, arhitectura, muzica. "Fereastra spre Athos”, cel de-al doilea volum al colectiei de cantari psaltice initiate de asociatie, reuseste sa evidentieze acest aspect prin insotirea cantarii cu imaginea, CD-ul beneficiind de o carte de prezentare aparuta in conditii grafice de exceptie. In acest sens, albumul cuprinde o selectie a unor fotografii inedite realizate in Muntele Athos de Vitaly Kislov (Rusia).

Contact:
Asociatia Nectarie Protopsaltul
Telefon: 0723670879
e-mail: nectarieprotopsaltul@yahoo.com
              ducamariangabriel@yahoo.com

Fereastra spre cer - Grupul Nectarie Protopsaltul

Fereastra spre cer - Grupul Nectarie Protopsaltul

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 1717

Voteaza:

Fereastra spre Athos, un nou CD de muzica bizantina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE