Festival-concurs 'Icoana - ferestra spre cer', la a V-a editie

Fundatia „Cuvantul care zideste”, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, organizeaza vineri, 3 iunie, in sala de festivitati a Caminului preotesc „Renasterea” din Craiova, faza finala a festivalului-concurs „Icoana - ferestra spre cer”, aflat anul acesta la a V-a editie. Tematica icoanelor inscrise in concurs anul acesta este legata de „Praznicele Imparatesti”. Activitatea a fost structurata pe doua cicluri de varsta: primar - pentru elevii din clasele I - VI si gimnazial - pentru cei din clasele VII - VIII.

In cadrul primei sectiuni, elevii au avut de realizat o icoana in tehnica desen sau acuarela, pe hartie, lemn sau sticla. La cea de a doua categrie, icoanele au fost realizate doar in acuarela. Pentru faza finala s-au calificat cele mai bune trei desene sau picturi din fiecare unitate de invatamant participanta. Comisia de jurizare va fi condusa de parintele Claudiu Porneala, consilier cultural in cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. Premiile vor fi acordate de Fundatia „Cuvantul care Zideste” si Casa de Cultura „Traian Demetrescu” din Craiova.

Cu privire la desfasurarea concursului, Cristina Stamatoiu, director executirv in cadrul Fundatiei „Cuvantul care zideste”, a marturisit: „Interesul pe care elevii doljeni il manifesta pentru aceasta competitie a crescut simtitor. In fiecare an reusesc sa ne uimeasca prin talentul si daruirea de care dau dovada in realizarea acestor frumoase picturi si desene. De aceea, prin intermediul festivalului nostru, incercam sa-i tinem alaturi de Biserica si sa le promovam pe cat este cu putinta darul”.

Toate lucrarile premiate la editiile anterioare vor fi expuse in cadrul festivalului.

(Diac. Ionita Apostolache)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

01 Iunie 2011

Vizualizari: 626

Voteaza:

Festival-concurs 'Icoana - ferestra spre cer', la a V-a editie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE