Festival pentru copii, in Parohia 'Sf. Treime' din Cluj-Napoca

Ziua Copilului a fost sarbatorita luni, 2 iunie 2014, in Parohia „Sf. Treime” din Cluj-Napoca, printr-o activitate speciala organizata pentru cei mici, la care a participat si IPS Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului. Aflat la prima editie, Festivalul parohial pentru copii, a debutat la ora 11 in biserica parohiei situata pe str. Bisericii Ortodoxe, nr. 10.

Au participat aproximativ 100 de copii de la Colegiul National “George Cosbuc” si Colegiul National Ortodox, coordonati de invatatoare si profesoare de religie. Manifestarea a fost structurata pe trei sectiuni: desen, poezie religioasa si cantari si pricesne.

In deschiderea programului, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, le-a vorbit celor mici despre indeletnicirile care ii preocupau pe copiii din vechime, amintind de copilaria Sfantului Atanasie: “Din copilaria lui era cuminte si bun si a ajuns mai apoi, Sf. Atanasie. Atunci cand s-a intrunit primul Sinod Ecumenic, in anul 325, Sf. Atanasie, l-a certat pe Arie, care n-a iubit biserica si s-a impotrivit invataturii bisericii. Copilasul acesta care era credincios, bun si cuminte a ajuns mai tarziu Patriarhul Alexandriei”.

La final toti participantii au fost felicitati si au primit daruri, ce au fost impartite de IPS Parinte Andrei.

Festivalul parohial pentru copii a fost organizat in Biserica “Sf. Treime” din Cluj-Napoca, la initiativa parintelui consilier bisericesc Cristian Baciu si a pr. protopop de Cluj I, Ioan Jeler. Organizatorii isi propun ca acest festival sa devina o traditie si sa ii implice pe cat mai multi elevi de la scolile de pe raza parohiei.

Autor: Alexandra Anderes

Sursa: radiorenasterea.ro

.

03 Iunie 2014

Vizualizari: 172

Voteaza:

Festival pentru copii, in Parohia 'Sf. Treime' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE