Festivalul-concurs National de Muzica Corala Religioasa Ortodoxa 'Buna Vestire'

Centrul Cultural Bucovina, Primaria Fundu Moldovei si Societatea de Cultura „Dimitrie Gusti“ Fundu Moldovei organizeaza, pe 27 martie, la Caminul Cultural din comuna Fundu Moldovei, cea de a XXI-a editie a Festivalului-concurs National de Muzica Corala Religioasa Ortodoxa „Buna Vestire“.

La sfârsitul lunii viitoare, in localitatea Fundu Moldovei din judetul Suceava, va avea loc cu binecuvântarea Inalt Preasfintitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Festivalul-concurs National de Muzica Corala Religioasa Ortodoxa „Buna Vestire“. Potrivit regulamentului, festivalul se va desfasura pe patru sectiuni: licee cu profil muzical si teologic (mixte, de femei si barbatesti), licee cu alt profil (mixte, de femei si barbatesti), coruri ale asezamintelor culturale (mixte, de femei si barbatesti, cu vârsta peste 18 ani), coruri parohiale (mixte si barbatesti). Formatiile care participa la concurs vor avea in repertoriu trei piese, din care una patriotica obligatorie si doua piese religioase. Una dintre piesele religioase va fi aleasa din Antologia corala „Laudam pre Domnul“ difuzata dirijorilor formatiilor corale care au participat la editia jubiliara din 2010.

Titlul pieselor, autorul, durata fiecarei piese corale (in total cele trei piese nu trebuie sa depaseasca 12 minute), dirijorul si numarul persoanelor componente ale formatiei vor fi transmise pâna la data de 20 martie 2011 la Centrul Cultural Bucovina, tel./fax 0230-530.126. Nu vor putea participa in concurs formatiile corale care au obtinut Marele Premiu al festivalului la ultimele trei editii, respectiv editiile din anii 2008-2010.

„Promovarea valorilor autentice ale creatiei corale de cult ortodox“

Organizatorii vor acorda Marele Premiu al festivalului formatiei corale care a obtinut cel mai mare punctaj, indiferent de sectiunea in care se incadreaza. Premiile I, II, III si mentiunile se vor acorda pentru fiecare sectiune, in ordinea descrescatoare a punctajului. Nu vor fi admise contestatii, hotarârile juriului fiind definitive. „Obiectivele principale ale festivalului vizeaza promovarea valorilor autentice ale creatiei corale de cult ortodox si revigorarea miscarii corale. Manifestarea se adreseaza numai formatiilor corale neprofesioniste, alcatuite din minimum 20 de persoane, formatii corale de amatori din licee cu profil muzical si teologic sau din licee cu alt profil, coruri ale asezamintelor culturale si coruri ale parohiilor“, a declarat Corina Scintei, secretar de juriu in cadrul festivalului. Relatii suplimentare pot fi obtinute la sediul Centrului Cultural Bucovina din Suceava, str. Universitatii nr. 48, cod postal 720228, tel./fax 0230-530.126, e-mail corinascintei@yahoo.com. (C. Ciofu, C. Agafitei)

Sursa: mmb.ro

.

16 Februarie 2011

Vizualizari: 780

Voteaza:

Festivalul-concurs National de Muzica Corala Religioasa Ortodoxa 'Buna Vestire' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE