Festivitatea de absolvire a studentilor Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti

Studenții licențiați ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au depus ieri, 27 iunie 2016, jurământul de fidelitate față de Biserica Ortodoxă Română.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu Te Deum-ul oficiat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, în Catedrala „Sfântul Spiridon – Nou”. La ceremonie a participat și pro-rectorul Universității din București, profesorul Romiță Iucu.

Manifestările au continuat la Palatul Patriarhiei, unde, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a desfășurat cursul festiv al studenților Facultății de Teologie Ortodoxă, la încheierea studiilor universitare de licență.

Patriarhul României i-a îndemnat pe proaspeții licențiați că ei sunt acum daruri pentru Biserică și pentru societate.

Ne bucurăm că avem în față tineri harnici și evlavioși, plini de zel misionar, de iubire față de Hristos și față de Biserica Sa. Avem speranța că aceste daruri pe care Dumnezeu le-a dat Bisericii prin acești tineri să fie cultivate și să devină roditoare în ogorul misionar al Bisericii. Dacă reținem conform studiilor teologice că esența Evangheliei și a credinței creștine este iubirea față de Dumnezeu care se arată în rugăciune și iubirea față de semeni care se arată în fapte bune, atunci Evanghelia iubirii milostive devine conținutul oricărei misiuni, fie că este vorba de slujitorii Sfintelor Altare, de profesori sau profesoare de Religie sau de cei care vor lucra în Biserică prin arta sacră arătând vizual și muzical ceea ce este profunzime și valoare eternă a Ortodoxiei, a spus Preafericirea Sa.

Robert Nicolae
Sursa: basilica.ro

28 Iunie 2016

Vizualizari: 130

Voteaza:

Festivitatea de absolvire a studentilor Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE