Festivitatea de deschidere a cursurilor universitare la Facultatea de Medicina si Farmacie din Galati

A devenit o traditie in Arhiepiscopia Dunarii de Jos ca, atat inceputul, cat si sfarsitul de an universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos“ de la Galati, sa fie prefatate de participarea tinerilor studenti la slujba de multumire – o autentica expresie a unitatii dintre slujirea sfintitoare din Biserica si slujirea medicala din spitale.

Evenimentul de astazi, 2 octombrie 2013 a debutat in Capela Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din municipiul Galati, prin oficierea slujbei de Te-Deum de catre Inaltpreasfintitul Parinte dr. Casian Craciun, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, inconjurat de un sobor de preoti profesori ai unitatii de invatamant seminarial.

La slujba au participat membri ai corpului didactic universitar din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie din Galati si o parte dintre studenti.Dupa momentul liturgic, Chiriarhul Dunarii de Jos a binecuvantat pe toti cei prezenti, oferindu-le in dar iconite cu sfinti vindecatori si tamaduitori.

Partea a doua a festivitatii de deschidere a noului an academic a avut loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard“, aflat in imediata vecinatate a Seminarului.

In deschiderea manifestarii, Inaltpreasfintia Sa a rostit o rugaciune de binecuvantare pentru profesori si studenti, aratandu-le acestora ca „este cea mai promitatoare, autentica si convingatoare manifestare intr-o Universitate care are deodata maturitate si forta interioara prin demnitatea si pregatirea cadrelor didactice, prin seriozitatea institutionala a asezarii unei facultati foarte tinere pe coordonatele tineretului care dezminte astazi si aici temerile societatii contemporane, si anume: scaderea prestigiului studiilor academice universitare pe diferite motive ale globalizarii, secularizarii, crizei si parasirii unui mod de viata care ni se pare depasit”.

In continuare, a fost intonat imnul „Gaudeamus Igitur“, dupa care au fost rostite scurte alocutiuni de catre profesori si studenti, la final fiind prezentat un scurt film documentar care a evidentiat calitatea actului didactic universitar galatean.

La eveniment, pe langa cadrele didactice universitare si studentii de la medicina au participat si oficialitati locale, oameni de cultura si tineri absolventi.
*
Fondata in anul 2004, Facultatea de Medicina si Farmacie din Galati, prin cele 160 de cadre didactice care formeaza corpul didactic universitar, ofera 5 programe de studiu la nivel de licenta: Medicina, Farmacie, Medicina Dentara, Asistenta medicala si Moase.

Astazi este facultatea cu cel mai mare numar de studentidin cadrul Universitatii „Dunarea de Jos”, in prezent fiind inscrisi 1814 studenti care au la dispozitie laboratoare echipate la cele mai inalte standarde destinate studiului disciplinelor preclinice, precum si facilitati adecvate studiului materiilor clinice.

Anual, sub egida Facultatii de Medicina si Farmacie, se desfasoara Sesiuni Stiintifice Studentesti, Zilele Medicale Galatene, precum si conferinte cu caracter national si international.

Sursa: edj.ro

.

02 Octombrie 2013

Vizualizari: 293

Voteaza:

Festivitatea de deschidere a cursurilor universitare la Facultatea de Medicina si Farmacie din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE