Festivitatea de premiere si serbarea de sfarsit de an la Seminarul Teologic 'Sfantul Apostol Andrei' din Galati

In seara zilei de 16 iunie 2011, la Gradina de Vara a Teatrului muzical „Nae Leonard” din Galati, a avut loc serbarea de sfarsit de an scolar a elevilor Seminarului Teologic „Sfantul Apostol Andrei”.

La eveniment au fost prezenti chiriarhul Dunarii de Jos, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Casian, alaturi de parintii elevilor seminaristi si cadrele didactice ale acestei institutii de invatamant, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean – Galati, precum si numerosi preoti si credinciosi din municipiul Galati.

Cu acest prilej au fost interpretate piese din repertoriul clasic de muzica bisericeasca psaltica si corala („Cati in Hristos”, „Slava Tie”, „Sfintilor Mucenici”, „Doruletul”, „Clopote de seara”-repertoriu rusesc, „Sara pe deal”, pe versuri de Mihai Eminescu, troparul Ortodoxiei, „Doamne strigat-am”-glas V, „Slava.

Si acum. Dogmatica”-glas VI, axionul Pagararii Duhului Sfant), precum si poezii pe teme religioase din opera poetului Mihai Eminescu.

La finalul manifestarii, chiriarhul locului a binecuvantat elevii seminaristi si profesorii acestora pentru roadele frumoase ale activitatii din anul scolar 2010-2011 si a oferit celor mai buni dintre elevi cuvenitele diplome si premii constand in carti de zidire sufleteasca.

Programul s-a incheiat cu savarsirea unei rugaciuni de multumire in Capela „Sfantul Apostol Andrei” a Seminarului Teologic din Galati, de catre chiriarhul Dunarii de Jos, in prezenta elevilor seminaristi, precum si a cadrelor didactice.

Sursa: edj.ro
 

.

17 Iunie 2011

Vizualizari: 610

Voteaza:

Festivitatea de premiere si serbarea de sfarsit de an la Seminarul Teologic 'Sfantul Apostol Andrei' din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE