Festivitatea de ridicare a eparhiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie

De astazi, Episcopia Romanului poarta titulatura de Arhiepiscopia Romanului si Bacaului. Ridicarea in rang a acestei eparhii a fost facuta de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. Evenimentul a avut loc la Catedrala episcopala „Sfanta Cuvioasa Parascheva” din Roman, dupa Slujba Sfintei Liturghii, ne informeaza TRINITAS TV.

O data cu ridicarea in rang de arhiepiscopiei a Episcopiei Romanului, Preasfintitul Parinte Episcop Eftimie a fost ridicat la rang de arhiepiscop, iar Preasfintitul Parinte Arhiereu - Vicar Ioachim Bacauanul la rang de Episcop Vicar. Pe scena special amenajata din curtea Catedralei episcopale, Preasfintitul Parinte Ioachim a primit din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel insemnele de episcop vicar: mantia de arhiereu, crucea patriarhala pentru arhierei si carja arhiereasca.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a mers si la Resedinta episcopala unde a inmanat Preasfintitului Eftimie insemnele arhiepiscopale: mantia de arhiereu, Crucea patriarhala pentru arhierei, engolpionul si carja arhiereasca.

La evenimentul de la Roman au participat astazi, alaturi de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel alti 13 ierarhi, membri ai Sfantului Sinod, inconjurati de un sobor de peste 300 de preoti din cele cinci protopopiate ale Episcopiei Romanului. De asemenea, cei peste 6000 de credinciosi prezenti s-au putut inchina si la racla cu moastele Sf. Teodosie de la Brazi, care a fost adusa in procesiune ieri la Catedrala episcopala din Roman.

Sursa: basilica.ro

14 Septembrie 2009

Vizualizari: 189

Voteaza:

Festivitatea de ridicare a eparhiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE