Finalizarea proiectului caritativ Donatia ta - caramida caminului lor

Comunicat de presă cu privire la finalizarea proiectului caritativ Donația ta – cărămida căminului lor

În perioada 1.11.2022 - 30 02 2023, Asociația Sf. Vasile - ajutorul aproapelui din cadrul Centrului Bisericesc din München a organizat o colectă de fonduri necesară construcției unei case pentru o familie cu 8 copii, oameni harnici şi credincioşi, dar greu încercaţi de boala mamei şi de dificultăţi materiale.

Pe 8 martie 2023, părintele Petru Deaconu, reprezentant al Asociației Sf. Vasile - ajutorul aproapelui, împreună cu pr. Dan Damaschin, preşedintele Asociaţiei "Glasul Vieţii" și Părintele Antonie-Rafael Ungureanu, coordonator al lucrărilor de construcție, au sfințit casa familiei Dumbravă din Țibana, județul Iași.

Reușita proiectului se datorează Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Serafim și Preasfințitului Sofian Brașoveanul, care au binecuvântat ca strângerea de fonduri să se desfășoare la nivelul Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului. Mai mult de jumătate din parohiile acestei eparhii s-au implicat și au organizat colecte.

Toţi voluntarii Asociaţiei Sf. Vasile - ajutorul aproapelui le sunt recunoscători acestor parohii, cu atât mai mult cu cât foarte multe desfăşurau sau încă derulează propriile proiecte caritative sau, mai mult, unele comunitati mai mici întâmpină diferite greutăți financiare. Cu toate acestea, datorită dragostei clericilor și credincioșilor Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului şi a prietenilor Asociaţiei s-a reușit strângerea sumei de 60 000 de euro.

Parascheva Dumbravă, mama celor opt copii, ne-a rugat să transmitem faptul că mulțumeste "din inimă" tuturor celor care au făcut posibil ca ei să locuiască într-o casă adevărată. Bucuria de a avea un cămin sigur este sporită și de faptul că, de o lună, familia are un nou membru, pe micuţa Parascheva. Prunca şi frații săi se bucură că, de ieri, nu vor mai trebui să stea în curent, în frig și în umezeală. Vor avea un spațiu potrivit pentru o creștere și o educație armonioase. În plus, sperăm că această schimbare va aduce o îmbunătățire a sănătății Paraschevei. Aceasta, deși bolnavă, este o mamă exempară, jertfitoare, care își educă frumos copiii și îi crește cu frică de Dumnezeu.

Mai multe informaţii despre activitatea Asociaţiei Sfântul Vasile - ajutorul aproapelui găsiţi pe pagina acesteia:

https://www.cbrom.de/asociatia/ro/

Pe aceeaşi temă

10 Martie 2023

Vizualizari: 485

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

faptele bune milostenia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE