Fragmente din moastele Sfintilor Constantin si Elena vor fi daruite de Episcopia Europei de Nord Parohiei Straja 2 din Suceava

Fragmente din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena vor fi dăruite de Episcopia Europei de Nord Parohiei Straja 2 din Suceava. Biserica parohiei sucevene îi are drept ocrotitori spirituali pe cei doi sfinți „întocmai cu Apostolii”. Parohia a pregătit un program special pentru perioada 17 - 21 mai prin care să își serbeze hramul și primirea cinstitelor moaște.

Vineri, de la ora 15:00, membrii comunității vor întâmpina racla cu cinstitele moaște în Parohia Straja 1 și vor merge în procesiune până în parohia gazdă, unde va fi oficiat acatistul Sfinților Constantin și Elena. În ziua următoare vor fi săvârșite Sfânta Liturghie și pomenirea morților, iar seara Vecernia și Litia.

Duminică va fi oficiată Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu, urmând ca în ajunul hramului să fie săvârșite Paraclisul Sfinților Împărați Constantin și Elena, Sfânta Liturghie, iar seara Slujba Privegherii.

De Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, Sfânta Liturghie va fi oficiată de la ora 09:30 de Episcopul Macarie al Europei de Nord, pe altarul exterior din curtea lăcașului de cult.

Sursa: basilica.ro

16 Mai 2024

Vizualizari: 576

Voteaza:

Fragmente din moastele Sfintilor Constantin si Elena vor fi daruite de Episcopia Europei de Nord Parohiei Straja 2 din Suceava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE