Fundatia Mitropolitul Bartolomeu si-a desemnat bursierii pentru acest an

Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu” i-a desemnat pe cei 34 de bursieri pentru anul scolar si universitar 2013-2014. Pentru aceste burse oferite prin concurs de fundatie in acest an scolar si universitar si-au depus dosarul 133 de candidati din intreaga tara. Pentru a stabili o ierarhie echitabila care sa reflecte in mod obiectiv și transparent atat performantele scolare, cat si profilul social si familial al fiecarui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu și a studentilor s-a facut pe baza unei grile de punctaj, grila ce este publica pe site-ul fundatiei. In privinta proiectelor de cercetare ale masteranzilor și doctoranzilor, acestea au fost analizate si notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Potrivit administratorului Fundatiei „Mitropolitul Bartolomeu”, pr.

Bogdan Ivanov in urma evaluarilor fundatia a oferit 18 burse pentru elevi de liceu in cuantum de 200 lei pe luna, 12 burse pentru studenti de 300 lei pe luna, 3 burse pentru masteranzi de 300 lei pe luna și 1 bursa pentru doctoranzi de 400 lei pe luna. Bursele pentru elevi, studenti si masteranzi, se acorda pe o perioada de 9 luni, iar pentru doctoranzi de 12 luni, incepand cu 1 noiembrie 2013. Fundatia va incheia cu fiecare bursier un contract in care vor fi prevazute drepturile si obligatiile ce revin ambelor parti pe toata perioada derularii bursei.

Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu”, infiintata in anul 2008 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu, reprezinta proiectul generos si inspirat al unui om cu viziuni largi, care a stiut sa-si converteasca lipsurile tineretii in sansa pentru tinerii merituosi, dar lipsiti de posibilitati materiale. Fundatia are ca scop principal acordarea de burse tinerilor merituosi dar lipsiti de posibilitati, din resursele proprii, pe care le administreaza potrivit dorintei fondatorului ei. Fondul alocat pentru bursele anului scolar si universitar 2013-2014 este de 77.700 lei, iar pana in prezent, Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 179 de burse, unor tineri din intreaga tara, in valoare totala de 441.000 lei.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

31 Octombrie 2013

Vizualizari: 583

Voteaza:

Fundatia Mitropolitul Bartolomeu si-a desemnat bursierii pentru acest an 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE