Gala caritabila in beneficiul Centrului 'Sfantul Nectarie' din Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Clujului, în colaborare cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca va organiza pe data de 5 octombrie, o gală de binefacere în beneficiul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”.

Artiști clujeni, în sprijinul Centrului „Sf. Nectarie”
Evenimentul, ce va avea loc, de la ora 20, pe scena operei clujene va cuprinde recitaluri ale celor mai însemnaţi artişti lirici ai Clujului.

Vor interpreta arii din opere celebre soliștii: Marius Vlad - Budoiu, Carmen Gurban, Irina Săndulescu-Bălan, Iulia Merca, Lucia Bulucz, Cosmin Ifrim, Sorin Lupu, Petru Burcă și Bogdan Baciu, alături de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorilor Gheorghe Victor Dumănescu, Horvath Jozsef și Adrian Morar.

Biletele la spectacol, vor constitui într-o donație pentru Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”. Acestea pot fi găsite la Agenția Teatrală, precum şi la magazinele Arhiepiscopiei Clujului, din Piaţa Avram Iancu, nr. 2 şi nr. 18.

400 de bolnavi de cancer, ajutați să înfrunte boala
Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Clujului şi a fost demarat, începând cu anul 2009, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu și la iniţiativa Preasfinţitului Vasile Someşanul. Aşezământul cuprinde o unitate spitalicească cu 20 de paturi, farmacie, ambulator, un centru de zi și o capelă. Acesta a fost finalizat în 2012 și a sfinţit de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, pe data de 9 noiembrie a aceluiași an, chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie, ocrotitorul spiritual al centrului.

Potrivit directorului medical, Prof. Univ. Dr. Mirela Gherman Căprioara, activitatea centrului de îngrijiri paliative a început pe 8 mai anul trecut, iar în aceste 16 luni, echipa de specialiști s-a dedicat creșterii calității vieții a celor peste 400 de pacienți cu cancer internați aici. Li s-au acordat pacienților servicii medicale, spirituale, psihologice şi sociale, dar în același timp a fost oferit și suport social şi spiritual familiilor acestora.

Evenimente caritabile, în sprijinul Centrului de îngrijiri paliative
Finanţarea activităţii spitaliceşti este asigurată parţial de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj şi acoperă o parte din costurile internării pacienţilor care, potrivit statutului centrului, beneficiază de servicii gratuite.

Astfel pentru a face faţă costurilor proiectului au fost demarate până acum două camapanii de informare şi strângere de fonduri în cadrul cărora au fost organizate conferinţe caritative, expoziţii de artă şi spectacole în care şi-au dat concursul scriitori, solişti renumiţi de muzică populară, actori, artişti plastici, implicându-se totodată și profesori şi elevi din şcolile clujene.

Această gală caritabilă, ce va fi organizată duminică, 5 octombrie, de la ora 20, la Opera Națioanlă Română din Cluj-Napoca, se înscrie în seria de acțiuni filantropice organizate în beneficiul Centrului de îngrijiri paliative. Cei care doresc să sprijine în continuare activitatea centrului sunt invitați să participe la eveniment, să facă donații sau să se implice ca voluntari în toate acțiunile centrului.


Autor: Andreea Pâgleşan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

26 Septembrie 2014

Vizualizari: 522

Voteaza:

Gala caritabila in beneficiul Centrului 'Sfantul Nectarie' din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE