Hotararile Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebesului

Joi, 11 noiembrie a.c., a avut loc in "Salonul Episcopilor" din resedinta episcopala din Caransebes, sedinta de lucru a Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebesului.

Constatandu-se prezenta regulamentara, Consiliu Eparhial a luat unele hotarari cu privire la viata bisericeasca a preotilor si credinciosilor ortodocsi romani din judetul Caras-Severin.

Pe plan administrativ-bisericesc s-au prezentat aspecte privind infiintari, desfiintari si modificari in structura sematismului, in ceea ce priveste unitatile bisericesti din Eparhie. Tot in cadrul acestui sector s-au luat hotarari cu privire la numirea de preoti in parohiile vacante din Episcopia Caransebesilui. Totodata s-a aprobat sematismul Episcopiei Caransebesului, valabil la data de 11 noiembrie 2010 si s-a prezentat situatia canonica si disciplinara din Episcopia Caransebesului.

Pe plan cultural s-a fixat data conferintelor preotesti din semestrul al II-lea al anului 2010.De asemenea s-a aprobat tirajul de tiparire a calendarelor pentru anul 2011 si s-a stabilit ca periodicul de cultura si spiritualitate editat de Episcopia Caransebesului, Foaia Diecezana sa apara o data la doua luni.

In incheiere au fost discutate si alte aspecte ale vietii bisericesti din Episcopia Caransebesului, luandu-se hotarari pentru bunul mers al Bisericii din aceasta eparhie.

„Am luat astazi in cadrul sedintei consiliului eparhial hotarari cu privire la viata bisericeasca din eparhia noastra, ratificand deopotriva hotararile Permanentei Consiliului Eparhial, din ultima perioada, avand convingerea ca masurile adoptate vor avea roade in cele patru protopopiate ale Eparhiei. Ne bucuram ca impreuna cu membrii clerici si mireni ai consiliului eparhial am stabilit anumite norme de desfasurare a activitatii bisericesti in plan apropiat si indepartat in eparhia noastra.”

Consiliul Eparhial este, potrivit Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane, organismul executiv al Adunarii Eparhiale si are in competența problemele bisericesti, administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale si fundationale pentru intreaga eparhie.

Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici și 6 mireni, aleși pe termen de patru ani de Adunarea Eparhiala dintre membrii ei. Sedintele Consiliului Eparhial sunt prezidate de ierarhul locului si la ele participa cu vot consultativ si consilierii Centrului Eparhial, in calitate de membri permanenti, precum si protopopii in calitate de invitati.

In perioada 2010-2014, au fost aleși ca membri ai Consiliului Eparhial: Pr. Bica Simion, Pr. Sandru Romolus, Pr. Petru Boru, Dl. Ioan Marcel Vela, Dl. Ion Mocioalca, Dl. Razvan Ioan, Dl. Gheorghe Popovici, Dl. Neicu Gheorghe, Dl. Panduru Pavel.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

12 Noiembrie 2010

Vizualizari: 500

Voteaza:

Hotararile Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE