Hotararile Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din 16 decembrie 2011

In ziua de 16 decembrie 2011, la Resedinta Mitropolitana din Iasi, s-a intrunit, in sedinta de lucru, sub presedintia IPS Parinte Mitropolit Teofan, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Pe ordinea de zi a sedintei, la care au mai participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, PS Corneliu, Episcopul Husilor, PS Calinic Botosaneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, si PS Ioachim Bacauanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, s-au aflat mai multe probleme privind viata bisericeasca din Moldova, care sunt de competenta Sinodului mitropolitan. Dintre hotararile luate cu acest prilej, amintim:

- Desemnarea P.C. Pr.

Prof. Dr. Gheorghe Popa, prorector al Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, ca delegat al Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei in vederea completarii Comisiei Patriarhiei Romane pentru dialogul cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu referire la invatamantul teologic;

- Desemnarea PC. Protos. Damaschin (Ioan Daniel) Luchian de la M-rea „Buna Vestire” Sihastria Putnei din Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor ca membru supleant al Consistoriului Superior Bisericesc Monahal din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei;

- Delegarea P.C. Pr. Cezar Tabarna, redactor-sef al Editurii Doxologia, ca responsabil pentru coordonarea volumului „Istoria parohiilor ortodoxe” la nivelul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

De asemenea, in aceeasi sedinta, au mai fost analizate si alte probleme de ordin pastoral-misionar sau administrativ-bisericesc, precum si unele aspecte de disciplina bisericeasca.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Iasilor
 

.

17 Decembrie 2011

Vizualizari: 250

Voteaza:

Hotararile Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din 16 decembrie 2011 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE