Hram la Bistrita, de Praznicul Nasterii Sf. Ioan Botezatorul

In Parohia „Sf. Ioan Botezatorul” din Bistrita a fost sarbatoare aleasa luni, 24 iunie 2014, de Praznicul Nasterii Sf. Ioan Botezatorul.

Hramul bisericii a fost serbat in mod deosebit in prezenta IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si a unui numeros sobor de preoti care au oficiat Sf. Liturghie.

Despre bucuria nasterii de prunci dar si despre modul in care societatea de astazi trateaza aceasta problema, le-a vorbit IPS Andrei credinciosilor prezenti la hramul bisericii din Bistrita: „S-a vazut din Evanghelia de astazi a sarbatorii, cat de mare a fost bucuria preotului Zaharia si a Elisabetei atunci cand Dumnezeu le-a daruit pe Sf. Ioan Botezatorul. Pentru tot omul care are sufletul sanatos, care rationeaza cu minte si drept, venirea pe lume a unui copil este o mare bucurie. Din nefericire, in Romania noastra, care este o tara crestina, cu multi oameni evalviosi, de cand este libertate incoace, se petrece o catastrofa. Au fost ucisi oameni mai mult decat suntem astazi. In jur de douazeci de milioane. Acesta e un semn ca oamenii nu iau foarte in serios cuvantul lui Dumnezeu, invatatura Domnului nostru Iisus Hristos si traditia de doua mii de ani a mosilor si stramosilor nostri”.

La finalul slujbei, olimpicii la religie de la nivelul judetului Bistrita-Nasaud au fost felicitati si au primit premii.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

26 Iunie 2014

Vizualizari: 519

Voteaza:

Hram la Bistrita, de Praznicul Nasterii Sf. Ioan Botezatorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE