Hramul bisericii "Buna Vestire“ din Galati

Luni, 25 martie 2013,  biserica "Buna Vestire“ din municipiul  Galati si-a sarbatorit hramul.

Manifestarile pastoral-liturgice si misionare au debutat in seara zilei de 24 martie, prin savarsirea slujbei Vecerniei  cu Litie si a Acatistului Bunei Vestiri.

Sfanta Liturghie din ziua praznicului a fost oficiata de un sobor de preoti, in prezenta rugatoare a credinciosilor din parohie, dar si din municipiu.

La finalul Sfintei Liturghii, prin grija membrilor Consiliului si Comitetului parohial, au fost distribuite peste 400 de pachete cu alimente persoanelor aflate in dificultati materiale dar si credinciosilor prezenti la Sfanta Liturghie.

Programul a continuat la Maternitatea "Buna Vestire“ din municipiul Galati, printr-o activitate misionara si social-filantropica indreptata asupra femeii si mamei crestine, ca semn de dragoste si apreciere pentru jertfa pe care aceasta o aduce pe altarul familiei si al Bisericii. In cadrul acestei activitati, pc. pr. Eugen Buruiana, protopop de Galati si pc. pr. capelan Octavian Buruiana, au savarsit o slujba de multumire in capela Maternitatii "Buna Vestire“, in prezenta cadrelor medicale si a ostenitorilor acestei unitati medicale.

Programul liturgic s-a incheiat cu slujba parastasului.

La final, preotii slujitori au vizitat mamele aflate in saloanele maternitatii, oferindu-le flori, daruri de alimente si iconite.

Biserica "Buna Vestire“ din municipiul Galati, construita intre anii 1857-1859, in timpul domniei lui Alexandru-Ioan Cuza a implinit 154 de ani de existenta.

Odinioara, in vremea cand acest sfant locas se ridica de comunitatea crestinilor de aici, aceasta parte a orasului era plina de gradini, marturie graitoare in acest sens fiind strada Mihai Eminescu, fosta „Gradinarilor”. Sinodicul Bisericii consemneaza ca ridicarea acesteia s-a facut pe la 1857, terenul fiind donatia unui crestin pe nume Fotie, care a oferit si cea mai insemnata contributie financiara pentru constructie.

Incepand cu anul 2009 se incepe renovarea sfantului lacas, insa cu multe dificultati tehnice, deoarece, neavand nici un schelet metalic care sa sustina zidirea, a fost necesara adaugarea acestuia la exterior si  intarirea temeliei cu inca trei centuri de rezistenta.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Martie 2013

Vizualizari: 373

Voteaza:

Hramul bisericii "Buna Vestire“ din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

buna vestire

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE