Hramul bisericii Pogorarea Duhului Sfant din Manasia

Duminica, 8 iunie 2014, cand Biserica Ortodoxa a praznuit marea sarbatoare a Pogorarii Sfantului Duh, Parohia Manasia 2 si-a sarbatorit hramul bisericii, intreaga comunitate imbracand haine de sarbatoare.

Programul liturgic a inceput in ajunul praznicului cu savarsirea slujbei Vecerniei unita cu Litia, la care a slujit un sobor alcatuit din preacucernicii preoti:Protopop Stancu Bogdan Ionut de la Catedrala Sf. Imparati Constantinsi Elena din Urziceni, DincaOvidiu de la Parohia Sf.

Ierarh Nicolae Urziceni, Stan Corneliu si Constantin Dragos de la Parohia Inaltarea Domnului Manasia, Pruna Constantin de la Parohia Ion Roata, Olaru Mihail de la Parohia Colinele, Minea Daniel de la Parohia Sf. Arh. Mihail si Gavriil Jilavele, Stefan Ion de la Parohia Armasesti, Popa Ioan Germin de la Parohia Girbovi 2 si parintele Dragomir Theodoru, parohul comunitatii.

Dupa slujba parintele Dinca Ovidiu a rostit un frumos cuvant de invatatura, in care a aratat importanta Sfintelor Taine pentru mantuire si lucrarea tainica a Sfantului Duh in Biserica lui Hristos. In continuare parintele protopop Stancu Bogdan Ionut a apreciat frumoasa lucrare duhovniceasca si administrativadesfasurata la aceasta parohie de catre preotul paroh impreuna cu membrii comunitati parohiale.

In incheierea slujbei de seara soborul de preoti a savarsit slujba de sfintire a lumanararului nou, ridicat in perioada octombrie 2013 – aprilie 2014 cu sprijinul Consiliului Local Manasia si al domnului Primar Oprea Gelal.

Duminica, in ziua Praznicului, Sfanta Liturghie a fost oficiata de preacucerniciipreoti Stan Corneliu de la Parohia Inaltarea Domnului Manasia, Berbec Aurel de la Parohia Adormirea Maicii Domnului Garbovi I si parintele Dragomir Theodoru.

La finalul Sfintei Liturghii preotul paroh a multumit credinciosilor si autoritatilor locale care au sprijinit lucrarile la Sfantul Locas precum si tuturor celor care, cu timp si fara timp, s-au implicat in buna organizare a manifestarilor prilejuite de hramul bisericii parohiale.

Traditionala agapa a fost inca un prilej de comuniune si de bucurie a credinciosilor.

A consemnat Preot paroh Theodoru Dragomir

.
Pe aceeaşi temă

12 Iunie 2014

Vizualizari: 782

Voteaza:

Hramul bisericii Pogorarea Duhului Sfant din Manasia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE