Hramul capelei spitalului Munposan

La sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, ieri, 1 octombrie, şi-a serbat hramul capela Centrului Medical Munposan din Bucureşti. Credincioşii şi personalul medical al aşezământului, care a împlinit anul acesta 20 de ani de activitate, au participat la Sfânta Liturghie.Centrul Medical Munposan este primul spital particular din România înfiinţat după 1990, care a arătat un deosebit interes faţă de valorile creştine. În cadrul aşezământului se află o capelă ortodoxă unde pacienţii şi personalul medical se roagă, se reculeg şi găsesc putere să continue lupta cu boala şi să tămăduiască pe suferinzii care calcă pragul spitalului din Bucureşti, de pe strada Witing nr. 10-12, sector 1 Capitală. Ieri, de hramul capelei spitalului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită pe un podium amenajat în curtea interioară a centrului medical de un sobor de slujitori din care au făcut parte părintele Mihai Aurel, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele Iulian Scoipan de la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor, precum şi alţi preoţi.

În cuvântul de învăţătură, părintele Mihai Aurel a vorbit despre misiunea specială a spitalului Munposan şi despre sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, o lumină spirituală pentru medicii şi pacienţii de aici. „Suntem în primul spital creştin privat întemeiat în ţara noastră după 1990 şi, personal, mă leagă o amintire deosebit de plăcută de acest aşezământ. În acest spital, grija pentru suflet este la fel de importantă ca şi grija pentru trup. Prezenţa noastră aici, ca şi a credincioşilor, arată că fiecare dintre noi, într-un fel sau altul, e legat de acest loc, de acest aşezământ de sănătate, pentru că este închinat Maicii Domnului şi, mai exact, unei minuni săvârşite de Născătoarea de Dumnezeu, şi vedem că puterea rugăciunii se înmulţeşte aici unde se lucrează şi se trăieşte cu suflet, se simte creştineşte şi se transmite mesajul Mântuitorul Hristos“, a spus părintele vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Ca semn de recunoaştere a activităţii medicale şi social-filantropice a spitalului puse în slujba pacienţilor, directorul Centrului Medical Munposan, doctorul Codruţ Munteanu, a primit, din încredinţarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Diploma omagială şi Medalia omagială „Sfinţii Martiri Brâncoveni“. „Vă mulţumesc că de 20 de ani suntem mereu împreună, prin grija Părintelui Patriarh Daniel care, acum doi ani, ne-a făcut marea bucurie să fie în mijlocul nostru şi să binecuvânteze spitalul. A fost un moment extraordinar pentru noi şi un moment de angajare totală pentru a lupta cu boala şi cu suferinţa umană. Noi ne-am asumat ca morala creştină să fie cea care dăinuie şi străjuieşte tot ceea ce facem noi aici. Grija Preafericitului Părinte Patriarh de a delega în permanenţă ierarhi şi slujitori la momente speciale ne-a ajutat de fiecare dată să găsim un mediu prielnic să ne încărcăm pozitiv şi să primim sfaturi duhovniceşti pe care să le putem aplica nu numai în dialogul cu suferinţa umană, dar şi în sala de operaţie“, a spus dr. Codruţ Munteanu.

Ieri a fost săvârşită şi slujba Parastasului pentru medicii şi pacienţii spitalului Munposan care au trecut la Domnul.

Marius Nedelcu
Sursa:ziarullumina.ro

.
Pe aceeaşi temă

02 Octombrie 2014

Vizualizari: 149

Voteaza:

Hramul capelei spitalului Munposan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE