Hramul Manastirii Pestera Ialomitei din Arhiepiscopia Targovistei

Duminica, 29 iunie 2014, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit NIFON, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie la Manastirea Pestera Ialomitei, din Masivul Bucegi, in prezenta a numerosi credinciosi, din Eparhia noastra si din Eparhiile invecinate si a unor persoane publice.

In cuvantul sau de invatatura, Inaltpreasfintia Sa a vorbit despre importanta misionara a Sf. Ap.

Petru si Pavel, cei doi mari corifei ai crestinatatii si martiri ai credintei, care au avut o contributie inseamnata la raspandirea invataturii Evangheliei Mantuitorului Hristos in lumea contemporana lor, devenind modele de viata, credinta si misiune crestina pentru toate generatiile de crestini de dupa ei.

Inaltul Ierarh a subliniat, dupa aceea, insemnatatea hramului pentru Manastirea Pestera si a vorbit despre istoricul deosebit al acestei vechi vetre de duhovnicie ortodoxa, care isi are originea in ctitoria mai veche a lui Mihnea Voda, in secolul al XVI-lea.

Precizam ca sfantul locas a fost reconstruit de cateva ori, ultima data in anul 1993, iar, incepand cu anul 2000, au fost demarate si apoi finalizate, cu binecuvantarea Mitropolitului NIFON, lucrarile la Centrul Cultural-Misionar si s-a edificat noua biserica a manastirii. In prezent, Pestera Ialomitei se afla intr-un proiect de modernizare si e punere in valoare in vederea cresterii dinamismului turistic, cultural-religios, in zona.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI TARGOVISTEI

.
Pe aceeaşi temă

01 Iulie 2014

Vizualizari: 596

Voteaza:

Hramul Manastirii Pestera Ialomitei din Arhiepiscopia Targovistei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE