Hramul Manastirii 'Sfintii Voievozi' din Slobozia

Marti, 8 noiembrie 2011, Manastirea „Sfintii Voievozi” din municipiul de Reședinta Episcopala, Slobozia si-a sarbatorit hramul. Sfanta Liturghie a fost oficiata de catre Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor si de Preasfintitul Parinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurati de preacuviosul parinte staret arhimandritul Rafail, exarhul manastirilor, un ales sobor de preacuviosi parintii stareti, parinti consilieri, parintii protopopi, preoti si diaconi.
Raspunsurile liturgice au fost date de corul Seminarului Teologic Liceal „Sfantul Ioan Gura de Aur".

Diaconul Constantin Gabriel Sandu a primit hirotonia intru preot, pe seama parohiei Lamotesti, Protopopiatul Oltenita. Cu ocazia hramului Manastirii “Sfintii Voievozi”, Preasfintia Sa a acordat domnului Mihai Ionita, un binefacator si sustinator al lacasurilor de cult din Slobozia Ordinul “Crucea Sloboziei, in Grad de Cavaler”, maicii starete Mihaela de la Manastirea Bistrita Valceana i-a oferit “Crucea Sloboziei”, iar domnului Gabi Ionascu, primarul municipiului Slobozia, i-a daruit o icoana cu Maica Domnului, replica a icoanei Prodromita de la Muntele Athos.Preasfintitul Episcop Vincentiu si Preasfintitul Episcop Emilian Lovisteanul au tinut cuvant de invatatura.

Dupa Sfanta Liturghie s-a savarsit slujba de sfintire a clopotnitei, recent restaurata, urmata de dezvelirea pisaniei, care aminteste ultimele lucrari de la clopotnita manastirii.

Sursa: sf-esc.ro

 

.

09 Noiembrie 2011

Vizualizari: 163

Voteaza:

Hramul Manastirii 'Sfintii Voievozi' din Slobozia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE