Hramul Paraclisului Patriarhal Sfantul Spiridon - Nou

Biserica Ortodoxa il pomeneste, la 12 decembrie, pe Sfantul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. Cu acest prilej, Catedrala mitropolitana „Sfantul Spiridon” - Nou, paraclis patriarhal, din Capitala, isi va sarbatori ocrotitorul. In lacasul de cult se afla si un fragment din moastele ierarhului. Programul sarbatorii va incepe de miercuri seara.

"Anul acesta, ca de obicei, vor fi scoase sfintele moaste afara spre inchinare. Va incepe Vecernia in seara de 11 decembrie, la ora 16:00 si se va continua cu Privegherea. La sarbatoare sunt invitati colegi preoti si credinciosi. A doua zi dimineata la ora 07:00 se va face sfintirea Apei si pe urma Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon. La ora 09:00 asteptam sosirea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si apoi se va continua cu Sfanta Liturghie”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Dimitrie Irimia, eclesiarhul Catedralei "Sfantul Spiridon” - Nou.

Sfantul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, este considerat ocrotitorul familiei.

Catedrala „Sfantul Spiridon - Nou” s-a aflat in ultimul timp intr-un amplu proces de renovare si restaurare.

"Anul 2013 a fost unul plin de realizari pentru Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou. Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, dupa ce s-au obtinut toate avizele necesare, s-a inceput restaurarea picturii din Sfantul Altar, iar in lunile octombrie-noiembrie s-au realizat aceste lucrari, fiind finalizate acum cateva zile. De asemenea, s-au continuat lucrarile de restaurare si conservare a vitraliilor care au fost incepute in anul 2011 insa din diverse nu au putut fi finalizate la acel moment”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Cons. Veniamin Goreanu de la Catedrala „Sfantul Spiridon” - Nou.

Nu numai Catedrala se afla in restaurare ci si cladirile adiacente, Casa Spiridonia si CasaTrimitunda.

Catedrala mitropolitana „Sfantul Spiridon” - Nou a fost construita intre anii 1852 si 1858.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

11 Decembrie 2013

Vizualizari: 1001

Voteaza:

Hramul Paraclisului Patriarhal Sfantul Spiridon - Nou 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE