Icoana Macii Domnului de la Manastirea Dintr-un Lemn a fost resfintita

Icoana Macii Domnului de la Manastirea Dintr-un Lemn a fost resfintita

Sambata, 15 noiembrie 2008, Preasfintitul Parinte Gherasim, Episcopul Ramnicului, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca la Manastirea Dintr-un Lemn din comuna Francesti, judetul Valcea. Motivul savarsirii Sfintei Liturghii a fost resfintirea Icoanei Maicii Domnului, Facatoare de Minuni, care dupa aproximativ 2 ani de restaurare a fost repusa pe locul sau, in incinta bisericii mari a Sfintei Manastiri, informeaza Episcopia Ramnicului.

Icoana este unicat la noi in tara si a patra ca valoare inestimabila in intreaga lume, alte trei astfel de icoane aflandu-se in Rusia, Grecia si Turcia. Dupa un timp indelungat de restaurare, icoana a fost asezata intr-un suport special care ii ofera climatul prielnic (temperatura, umiditate si protectie antibacteriana), pentru a fi protejata pe viitor. Icoana are dimensiuni impresionante, fiind inalta de 1,50 m si lata de 1,10 m.

In anul 1929, Andrei Grabar de la Universitatea din Strasbourg a vizitat manastirea si, studiind icoana, a identificat-o ca fiind pictata in secolul IV la manastirea Theothokos din Grecia, dupa un model care se spune ca ar fi apartinut Apostolului Luca, cel care a pictat-o pentru prima data pe Fecioara Maria.

 

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

.

16 Noiembrie 2008

Vizualizari: 442

Voteaza:

Icoana Macii Domnului de la Manastirea Dintr-un Lemn a fost resfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE