Icoana Maicii Domnului de la Namaiesti va fi adusa la Biserica Icoanei

In Duminica Ortodoxiei, la Biserica „Icoanei” din Bucuresti va fi organizata manifestarea religios-culturala intitulata „Icoana - fereastra spre Dumnezeu”. Bucurestenii se vor putea inchina cu acest prilej si la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea argeseana Namaiesti. Aceasta va fi adusa joi, 21 martie, si va fi asezata in curtea bisericii, intr-un baldachin special amenajat. In ajunul primei duminici a Postului Mare, icoana va fi purtata in traditionala procesiune „Lumina Ortodoxiei”, organizata in jurul Parcului Icoanei.

„Evenimentul va incepe Sambata seara prin Vecernia care se va savarsi intre orele 17:00-18:30, iar la 18:30 se va pleca in procesiune iesind din curtea bisericii, inconjurand Parcul Icoanei atat preotii din Protoieria II Capitala si din sectorul II cat si credinciosii care vor veni la acest eveniment. Va fi un corp de militari care va merge cu torte aprinse si ca si anii trecuti este vorba de acel moment numit Lumina Ortodoxiei cu lumanari aprinse, torte aprinse, imprastiind intunericul noptii”, a explicat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh. Ioan Popescu de la Biserica ”Icoanei” din Bucuresti.

Ca in fiecare an, in Duminica Ortodoxiei, la slujbele de la Biserica Icoanei vor participa numerosi credinciosi purtand icoane in maini.

Manifestarea „Duminica Ortodoxiei. Icoana. Fereastra spre Dumnezeu” se afla la cea de-a sasea editie.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 596

Voteaza:

Icoana Maicii Domnului de la Namaiesti va fi adusa la Biserica Icoanei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE