In Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei au inceput conferintele preotesti semestriale

Preotii din cadrul Protoieriei Buzau I s-au intrunit, astazi, in biserica Parohiei "Sfanta Cuvioasa Parascheva“ din municipiul Buzau, in cadrul conferintei semestriale de primavara.

Consfatuirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii si a unui "Te-Deum“ de multumire, iar in cadrul lucrarilor a fost prezentata tema "Sfintii Imparati Constantin si Elena, promotori ai libertatii religioase“, in contextul manifestarilor programate in acest an la nivelul Patriarhiei Romane.

La lucrari a participat Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian care, cu acest prilej, a prezentat pe noul protoiereu de Buzau I, in persoana Pc. Pr. Sorin Pana de la Parohia Berca, judetul Buzau.

In cuvantul sau, Chiriarhul locului a vorbit despre lucrarea lui Dumnezeu in lume prin alesii Sai si a accentuat importanta pe care a avut-o promulgarea Edictului de la Milan din anul 313, libertatea religioasa acordata atunci crestinilor contribuind la intarirea Bisericii si, prin aceasta, la vestirea invataturilor evanghelice in intreaga societate a vremii. In acelasi timp, Inaltpreasfintia Sa a atras atentia asupra misiunii pe care o au, astazi, slujitorii Sfintelor Altare: aceea de a marturisi dreapta credinta, dar mai ales de a o propovadui si apara intr-o lume aflata in continuu proces de secularizare, intr-o lume care - in numele unei libertati gresit intelese si asumate - se manifesta printr-un fel de "crestinofobie“.

In continuarea lucrarilor, au fost abordate o serie de probleme ce tin de bunul mers al vietii bisericesti in toate domeniile ei de manifastare - sacramental-liturgic, pastoral-misionar, social-filantropic si administrativ-gospodaresc -, sedinta incheindu-se prin intornarea de catre toti cei prezenti a troparului "Sfintilor Imparati“.

Intrunirile preotesti semestriale de primavara vor continua in zilele urmatoare in cele sapte protoierii din judetele Buzau si Vrancea.

Sursa: basilica.ro

15 Mai 2013

Vizualizari: 697

Voteaza:

In Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei au inceput conferintele preotesti semestriale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE