In localitatea El Barco a fost infiintata o filie a parohiei Ávila

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Timotei, Episcopul Spaniei si Portugaliei, pentru prima data, romanii ortodocsi din localitatea El Barco de Ávila, situata in provincia Ávila, au participat duminica, 17 noiembrie anul curent, la slujba Acatistului Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, savarsita de catre parintele Sorin Cosmin Trica din Parohia „Sfantul Intaiul Mucenic si Arhidiacon Stefan” din Ávila, slujba Acatistului savarsindu-se intr-un spatiu oferit de catre parintele catolic Francisco.

Aflata la 86 km. distanta de Ávila, localitatea El Barco de Ávila gazduieste un numar mai mare de romani crestini ortodocsi. Din dorinta de a-i aduce mai aproape de Dumnezeu pe credinciosii care puteau participa la sfintele slujbe doar parcurgand distanta pana la Ávila, la initiativa parintelui Sorin Cosmin Trica, s-au facut primele demersuri pentru infiintarea unei filii a parohiei din Ávila.

Initiativa a fost primita cu mare bucurie de credinciosii de aici, care, insotisi de copiii lor, au ascultat cu evlavie sfanta slujba si au primit cu sufletul deschis cuvantul de invatatura rostit de preotul paroh.

La sfarsitul Acatistului s-au impartit celor prezenti cruciulite.

Parintele va fi in mijlocul romanilor din aceasta zona o data pe luna. De aceea, cu dragoste parinteasca, ii indemnam pe toti romanii din acesta localitate si din imprejurimile ei sa ni se alature in aceasta noua casa a Lui Hristos, pentru ca, impreuna, sa punem o piatra solida la temelia edificiului mantuirii noastre. Ii multumim Bunului Dumnezeu si Preasfintiei Sale Maici pentru reusita acestui demers.

Pr. Sorin Cosmin Trica
Sursa: episcopiaspanieiportugaliei.es

.

25 Noiembrie 2013

Vizualizari: 341

Voteaza:

In localitatea El Barco a fost infiintata o filie a parohiei Ávila 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia Ávila

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE