In Patriarhia Romana incep inscrierile la Seminariile Teologice Ortodoxe

La seminariile teologice din Patriarhia Romana maine, 11 iunie, incepe inscrierea pentru anul scolar 2010-2011. Aceasta se va incheia luni, 14 iunie, iar probele de concurs sunt programate in perioada 15 -17 iunie.

Tinerii interesati sa urmeze Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Bucuresti au la dispozitie 60 de locuri pentru anul scolar 2010-2011. Se pot inscrie absolventi de gimnaziu care au promovat testele nationale sau care au obtinut certificat de capacitate.

Mai multe informatii a oferit pentru Radio TRINITAS, parintele Mihai Aurel, Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Nifon Mitropolitul”: „Esentialul este sa fie absolvent al clasei a VIII-a, sa aiba media de admitere, adica sa fi trecut prin toate celelalte etape de pregatire si de evaluare. De asemenea, este necesara intocmirea unui dosar care sa aiba la baza, alaturi de recomandarea preotului, a consiliului parohial si a scolii cu mediile obtinute si binecuvantarea Chiriarhului, in cazul nostru a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel”.

Sustinerea examenului se va desfasura in perioada 15-17 iunie, si va consta in sustinerea a 2 probe. Rezultatele vor fi afisate pe 18 iunie, a mai spus parintele Mihai Aurel: „Tematica este afisata pe site-ul Ministerului, dar o pot gasi si prin formele prin care noi ne promovam scoala, la Targul Educational, targul de oferte sau pliante. Pentru probele de aptitudini, respectiv vizita medicala si muzica, cu admis sau respins, iar proba de cunostinte religioase, ce se desfasoara pe durata a doua ore, dintr-o tematica pe care potentialii candidati au avut-o la dispozitie pe tot parcursul anului scolar”.

Mai multe detalii exista pe site-ul seminarortodoxbucuresti.ro, dar si de la secretariatul institutiei de invatamant, din strada Radu Voda nr. 24 A, sector 4.

La nivelul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei institutiile liceale de invatamant teologic ortodox au scos la concurs 510 locuri.

Mai multe informatii a oferit pentru Radio TRINTAS, Lucian Ducan: „Cele mai multe locuri in acest an in Mitropolia Moldovei si Bucovinei sunt scoase la concurs la Seminarul Teologic Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la manastirea Neamt. Din cele 90 de locuri prevazute pentru clasa a IX-a, 30 sunt specializarea Teologie Pastorala, 30 pentru cea de Teologie Patrimoniu, iar 30 sunt pentru monahii si monahiile din Arhiepiscopia Iasilor. Cate 30 de locurile la specializarile Teologie Pastorala si Teologie Patrimoniu vor fi scoase la concurs si de Seminariile ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi si ‘Sfantul Mare Mucenic Gheorghe’ din Botosani, in timp ce la Seminariile ‘Mitropolit Dosoftei din Suceava’, ‘Sfantul Ioan Iacob’ din Dorohoi si ‘Sfantul Ioan Gura de Aur’ din Husi sunt disponibile pentru clasa a IX-a cate 30 de locuri la specializarile Teologie Pastorala si Filologie. La Seminarul ‘Sfantul Mare Mucenic Gheorghe’ din Roman, admiterea se va da pentru cele 60 de locuri, specializarea Teologie Pastorala, iar la Seminarul Teologic Sfintii Imparati Constantin si Elena din Piatra Neamt si la Liceul Teologic Ortodox Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Agapia admiterea se va da pentru 30 de locuri, acelasi profil”.

Sursa: basilica.ro

10 Iunie 2010

Vizualizari: 496

Voteaza:

In Patriarhia Romana incep inscrierile la Seminariile Teologice Ortodoxe 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE