Inaltpreasfintitul Andrei, la sedinta preotilor din Protopopiatul Cluj II

Preotii din Protopopiatul Cluj II s-au intrunit astazi, 28 iunie, in sedinta de primavara, prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului. Conferinta a debutat la ora 10:00, cu o slujba de Te-Deum, oficiata in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. Dupa acest moment, in Aula “Nicolae Colan” a Facultatii de Teologie Ortodoxa din oras, clericii din Protopopiat, alaturi de pr. protopop Gheorghe Braica, au dezbatut tema „2011–Anul Omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii”. Referatele pentru aceasta conferinta au fost intocmite de preotii Marian Bogdan de la parohia “Sf.

Ap. si Ev. Ioan” si Ovidiu Man de la capela Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Avram Iancu” din municipiu.

“Este randuiala Bisericii noastre ca de doua ori pe an sa ne intalnim si sa meditam la un subiect actual. Toti suntem chemati de Domnul Hristos sa aprindem acel foc duhovnicesc, despre care se vorbeste in Sfanta Evanghelie dupa Luca, pentru ca lumea, din punct de vedere spiritual si material este in deruta. Si, in aceasta situatie, atunci cand a sugerat Preafericitul Parinte Patriarh Daniel subiectul conferintei preotesti de primavara si l-a supus aprobarii Sfantului Sinod, l-a legat de situatia familiei crestine astazi, cea mai importanta si mai straveche institutie pe care a intemeiat-o Dumnezeu si care sufera cel mai mult”, a precizat la inceputul sedintei, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei Andreicut, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului.

In Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, conferintele preotesti de primavara au debutat in 24 mai, in Protopopiatul Turda si se vor incheia pe 5 iulie, cand se vor reuni preotii din Protopopiatul Beclean.
Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

28 Iunie 2011

Vizualizari: 512

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Andrei, la sedinta preotilor din Protopopiatul Cluj II 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE