Inaltpreasfintitul Irineu a tarnosit duminica, biserica cu hramul 'Sfintii Trei Ierarhi' din Targu Mures

Duminica, 26 mai, in cea de a patra duminica dupa Pasti numita a „Slabanogului”, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfintilor Apostoli Carp si Alfeu dintre cei saptezeci si a Sfintilor Mucenici Averchie si Elena.

Arhipastorul nostru, Inaltpreasfintitul Irineu al Alba Iuliei a fost prezent in aceasta duminica din perioada Penticostarului, in mijlocul credinciosilor din municipiul Targu Mures. Ierarhul nostru a tarnosit biserica cu hramul „Sfintii Trei Ierarhi” a parohiei Targu Mures X (zece) si a slujit Sfanta Liturghie in aceasta comunitate parohiala. La aceasta biserica slujesc preotii Emil Muntean si Nicolae Ludusan.

O prezentare a bisericii cu hramul „Sfintii Tei Ierarhi” si a programului liturgic de duminica ne-a oferit-o parintele Emil Muntean:

„Asteptam cu bucurie si emotie sfanta ziua de 26 mai 2013, cand o sa-l avem ca oaspete pe Inaltpreasfintitul Irineu de Alba Iulia, pentru a sfinti noua biserica ce s-a ridicat in cartierul targumuresean Dambul Pietros. Prin slujba de sfintire se pecetluieste de altfel jertfa si osteneala de peste 15 ani a bunilor credinciosi si slujitori ai acestui sfant locas. Prin ridicarea acestei biserici, credinciosii nostri dovedesc o credinta vie si jertfelnica in acelasi timp. Sfintirea bisericii reprezinta un moment unic in istoria comunitatii noastre prin care aducem multumire lui Dumnezeu pentru tot ceea ce s-a realizat si in acelasi timp cerem harul Sau ca aceasta ofranda a credinciosilor sa fie sfintita. Biserica noua pe care o oferim Mantuitorului Hristos ca ofranda a credintei, harniciei si darniciei noastre devine o poarta a cerului prin care intra Imparatul Hristos pe care il putem intalni de fiecare data cand ne aflam in ea. Ocrotitorii bisericii noastre sunt Sfintii Imparati si intocmai cu apostolii Constantin si Elena si Sfintii Trei Ierarhi Vasile Grigorie si Ioan. Amintim ca piatra de temelie pentru noua biserica s-a sfintit de catre vrednicul de pomenire patriarh Teoctist in data de 20 noiembrie 1990. Biserica are forma de cruce cu turn piramida patrata. Lungimea bisericii este de 30 de metri, latimea de 18 metri iar inaltimea de 28 metri. Lucrarile la noua biserica au inceput in anul 1991 cand s-a terminat fundatia si demisolul. S-a continuat cu ridicarea zidurilor din caramida, acoperisul si turnul bisericii. Pana in anul 1997 cand s-a inceput slujirea in biserica s-au savarsit sfintele slujbe in demisolul bisericii. In interior s-au pictat peretii in tehnica fresco si s-au confectionat din lemn de stejar catapeteasma stranele si tot mobilierul din biserica.

Toate lucrarile au fost efectuate cu sprijinul consilierilor parohiali si prin darnicia si jertfa enoriasilor nostri. Bucuria acestui eveniment este sporita si de faptul ca Inaltpreasfintitul Irineu, care oficiaza slujba de sfintire a bisericii este cel caruia in urma cu 45 de ani la Seminarul Teologic din Cluj Napoca urma sa-i fiu coleg de clasa. A fost si este pentru noi toti un punct de reper in slujirea lui Dumnezeu si a oamenilor. De aceea, Il rugam pe Dumnezeu sa-i binecuvinteze viata cu sanatate, putere in cuvant, spre plinirea Evangheliei iubitului Sau Fiu, a Domnului nostru Iisus Hristos.

Va facem cunoscut programul slujbelor de duminica, la biserica noastra: la ora 8.30 va avea loc slujba de sfintire a apei si Utrenia. La ora 9 il primim pe Inaltpreasfintitul parinte Irineu, va urma apoi slujba de sfintire a bisericii si Sfanta Liturghie arhiereasca.

Impreuna cu parintele co-slujitor Nicolae Ludusan, invitam ca toti cei care Il iubesc pe Hristos, duminica sa se impartaseasca impreuna cu noi din potirul bucuriei noastre prin participarea la slujba de sfintire si la Sfanta Liturghie. Rugam pe Mantuitorul Hristos sa ocroteasca aceasta biserica si pe toti inchinatorii si binefacatorii ei, pentru rugaciunile Sfintilor Imparati Constantin si Elena si ale Sfintilor Trei Ierarhi Vasile, Grigorie si Ioan.”

Sursa: Radio Reintregirea

.

26 Mai 2013

Vizualizari: 390

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Irineu a tarnosit duminica, biserica cu hramul 'Sfintii Trei Ierarhi' din Targu Mures 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE