Inaltpreasfintitul Parinte Pimen a trecut la cele vesnice

Inaltpreasfintitul Parinte Pimen a trecut la cele vesnice Mareste imaginea.

Inaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a trecut la cele veșnice pe 20 mai 2020, ora 00:50. Decesul a fost urmarea unui al doilea atac de cord si a complicațiilor date de infecția cu noul coronavirus și de vârsta înaintată. Mentionăm ca Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor se afla internat de luni, 20 aprilie, la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, din cauza infectării cu noul coronavirus. Inaltpreasfinţitul Părinte Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava.

IPS Pimen s-a nascut pe 25 august 1929 in satul Herasti, comuna Greaban, judetul Buzau. In anul 1948 a fost inchinoviat la Manastirea Neamt, unde urmeaza cursurile Seminarului monahal. In 1951, pe 10 martie, a fost calugarit, iar pe 29 iunie a fost hirotonit diacon. In anul 1957 a absolvit Facultatea de Teologie din Bucuresti, an in care este numit staret al Manastirii Putna, dupa ce este hirotonit ieromonah. Pe 24 iunie 1982 a fost hirotonit episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, iar pe 24 ianuarie 1991 a fost ales Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, înscăunarea având loc pe data de 3 martie 1991.

Dumnezeu sa-I odihneasca in pace.

 

IPS Părinte Pimen va fi înmormântat vineri
- comunicat de presă -

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii. Trupul neînsuflețit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte. În seara acestei zile (20 mai), sicriul va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Cei care vor dori să-și ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugați să respecte măsurile și îndrumările specifice acestei perioade.

Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie înțelegători și conștienți de faptul că spațiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsuflețit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen.

Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veșnice, situația să fie cu mult îmbunătățită și restricțiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toții de a cinsti așa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova.

(Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților)

 

20 Mai 2020

Vizualizari: 882

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Parinte Pimen a trecut la cele vesnice 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE