Inaltpreasfintitul Parinte Varsanufie a savarsit Sfanta Liturghie in Parohia Pietroasa - Sutesti

In ziua praznicului „Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul”, marti, 24 iunie, credinciosii localitatii Sutesti, din judetul Valcea, au avut bucuria de a avea in mijlocul lor pe Inaltpreasfintitul Parinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului. Vizita Inaltpreasfintiei Sale a culminat cu Sfanta Liturghie oficiata in sobor de preoti si diaconi la Biserica „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” din Parohia Pietroasa - Sutesti.

In cuvantul de invatatura rostit dupa Sfanta Evanghelie, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Varsanufie a evidentiat insemnatatea deosebita a praznicului de Nasterii Sfantului Proroc Ioan Botezatorul, subliniind rolul sau in Iconomia mantuirii neamului omenesc. La final Inaltpreasfintitul Parinte Varsanufie a apreciat activitatea pastoral-misionara si administrativ-gospodareasca desfasurata in cadrul parohiei de parintele paroh Claudiu Maria, indemnandu-i pe credinciosi sa-l sprijine in lucrarea sa misionara de pastrare si statornicie a credintei ortodoxe stramosesti.

La eveniment au participat oficialitati locale, preotii de la parohiile invecinate si numerosi credinciosi din localitate.

In dupa amiaza zilei de ieri, Chiriarhul locului, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Varsanufie, a vizitat Manastirea Mamu si Schitul Dobrusa din Protoieria Dragasani, judetul Valcea.

Sursa: arhiram.ro

.

25 Iunie 2014

Vizualizari: 163

Voteaza:

Inaltpreasfintitul Parinte Varsanufie a savarsit Sfanta Liturghie in Parohia Pietroasa - Sutesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE