Inaugurarea Casei de tip familial 'Sfantul Ioan Botezatorul' din Aiud

Duminica, 4 decembrie 2011, Parohia Ortodoxa Aiud I a fost gazda unui eveniment inedit: dupa slujba Sfintei Liturghii arhiereasca, a fost binecuvantata Casa de tip familial – centru rezidential - pentru copiii proveniti din familii care se confrunta cu greutati sociale, din familii dezmembrate sau din medii in care saracia acopera si minimele bucurii ale copilariei.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care, inconjurat de un sobor de preoti, a oficiat slujba de binecuvantare a acestui asezamant. De asemenea, la inaugurarea Casei de tip familial „Sfantul Ioan Botezatorul” au fost prezenti Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba, Sorin Bumb, vicepresedinte CJ Alba, Sorin Valerian Chirila, director al Directiei Generale de Asistenta sociala si Protectia Copilului Alba, Horatiu Josan, primarul municipiului Aiud, precum si alte oficialitati locale si judetene, alaturi de binefacatorii copiilor, fara de ajutorul carora existenta acestui centru n-ar fi fost posibila.

Centrul pentru copii "Sfantul Ioan Botezatorul" din parohia Aiud I si-a inceput activitatea in data de 13 septembrie a.c. si gazduieste in prezent un numar de 13 copii – patru baieti si noua fete, cu varste cuprinse intre trei si paisprezece ani.

Lucrarile de constructie a Casei de tip familial „Sfantul Ioan Botezatorul” au fost demarate la inceputul acestui an sub forma unui parteneriat fructificat de conlucrarea Bisericii cu autoritatile locale si judetene, dovedind inca o data ca grija pentru cei nevoiasi se poate transforma in actiune, actiunea in fapta si fapta in bucuria celor pentru care o masa calda si o mana care mangaie protector sunt tot ceea ce au nevoie.

Centrul de tip familial „Sfantul Ioan Botezatorul” functioneaza ca filiala a Asociatiei Filantropia Ortodoxa – Filiala Aiud, in colaborare cu Directia Generala de Asistenta sociala si Protectia Copilului Alba.

Liviu Stanciu

Sursa: Asociatia Filantropia Ortodoxa Alba Iulia
 

06 Ianuarie 2013

Vizualizari: 214

Voteaza:

Inaugurarea Casei de tip familial 'Sfantul Ioan Botezatorul' din Aiud 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE