Inceputul Saptamanii Patimilor

Duminică, 24 aprilie, în Biserica Ortodoxă începe Săptămâna Patimilor în cadrul căreia, în fiecare seară, se oficiază slujba Deniilor. Cu acest prilej, de la ora 18.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Deniei la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Cuvântul „denie” provine din slavonă și înseamnă priveghere sau slujbă nocturnă.

Practic este vorba despre oficierea de cu seară a slujbei din dimineața următoare. În creștinismul primar slujbele mai importante se oficiau noaptea, pe de-o parte datorită prigoanelor, iar pe de altă parte pentru a spori profunzimea și intensitatea rugăciunii. Fiecare denie are o semnificație aparte, amintind persoane importante și actualizând evenimente ce au legătură cu Patimile Domnului.

În Lunea Mare, pe 25 aprilie, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica „Schimbarea la Față” (Biserica Greacă) din Constanța. La slujbă va participa și preotul capelan Ionuț Vaseliu, de la Penitenciarul Poarta Albă, care va veni însoțit de 10 persoane private de libertate, cărora, după slujbă, li se va oferi o masă caldă. Acțiunea face parte dintr-un proiect de reinserție socială a deținuților.

Biroul de Comunicare

.
Pe aceeaşi temă

22 Aprilie 2016

Vizualizari: 517

Voteaza:

Inceputul Saptamanii Patimilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE