Inscrieri la festivalul-concurs al filmului cu tematica religioasa Lumina din Lumina, editia a XX-a

Consiliul Judetean Arges, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges, Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, Primaria Curtea de Arges si Centrul de Cultura si Arte “George Toparceanu”, cu sprijinul Societatii Romane de Televiziune – Redactia “Viata Spirituala”, organizeaza cea de-a XX-a editie a Festivalului-concurs al filmului cu tematica religioasa “Lumina din Lumina”, concurs adresat productiilor de film din tara, realizate dupa data de 1 ianuarie 2011.

Festivalul isi propune sa contribuie, prin filmele prezentate, la revitalizarea si conservarea traditiilor crestine ale spiritualitatii romanesti, la o cunoastere mai profunda de catre tineret a valentelor educative ale Bisericii crestine.

Concursul va avea loc la Centrul de Cultura si Arte “George Toparceanu” din Curtea de Arges, joi 6 iunie 2013, incepand cu orele 16.00, iar premierea se va face vineri 7 iunie 2013, orele 11.00, urmata de vizionarea filmelor care au obtinut Premiul de excelenta si Marele premiu.

Filmele nu vor depasi 17 minute, fiecare realizator putand participa cu cel mult doua productii, cu conditia ca acestea sa fie inscrise la sectiuni diferite.

Anul trecut, premiul de Excelenta a fost caștigat de Episcopia Severinului si Strehaiei, care a participat pentru cu filmul „Departe de lume, aproape de vesnicie” , realizat de Alexandra Dediu , montaj - Viorel Ianasi , imagine - Angel Dumitrana.

Desi decizia juriului nu a fost deloc usoara, fiind nevoiti sa aleaga filmele castigatoare dintr-un numar de 10 productii, atent selectate in prealabil, eforturile Sectorului Mass-Media al Episcopiei Severinului in producerea acestui scurt-metraj au fost rasplatite.
Și anul acesta, concurentii vor prezenta filmele pe suport DVD si in format DVD (pentru vizionare) si in format AVI (pentru arhivare).

Productiile prezentate in concurs se vor incadra in urmatoarele categorii de film:

1. Documentar: didactic, monografic, etnografic, etnologic, sociologic, reportaj.

2. Eseu

Nu vor fi acceptate in concurs filmele de fictiune.

Premiile concursului in valoare neta vor fi:

Marele premiu – 1200 lei si trofeul festivalului, oferit de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului

Premiul de excelenta – 1000 lei, oferit de Consiliul Judetean Arges

Premiul I – 800 lei, oferit de Primaria Curtea de Arges

Premiul II – 600 lei, oferit de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges

Premiul III – 500 lei, oferit de Centrul de Cultura si Arte “George Toparceanu” din Curtea de Arges

Premii speciale – 400 lei, oferite de alte institutii de cultura si sponsori

Peliculele trimise pentru concurs nu se inapoiaza, ci raman in patrimoniul institutiei organizatoare, constituindu-se intr-o arhiva, si cu drept deplin de folosinta pentru promovarea manifestarii in emisiuni de specialitate.

DVD-urile insotite de FISA DE INSCRIERE (click!) se vor expedia pana la data de 15 mai 2013, pe adresa: Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges, str. Armand Calinescu, nr. 14, Pitesti, jud. Arges, cod 110047.

Informatii suplimentare la tel./ fax 0248 – 21.90.80, sau e-mail: creatieag@adslexpress.ro

Preselectia va avea loc in data de 31 mai 2013.

Cheltuielile de cazare si masa pentru participanti vor fi suportate de catre organizatori, iar cele de transport de catre participanti sau de institutiile pe care le reprezinta.
Sursa: episcopiaseverinului.ro

21 Februarie 2013

Vizualizari: 234

Voteaza:

Inscrieri la festivalul-concurs al filmului cu tematica religioasa Lumina din Lumina, editia a XX-a 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE