Intalnirea comitetului de redactie al albumului Domnitorii si Ierarhii Tarii Romanesti - ctitoriile si mormintele lor

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, PC. Pr Consilier Patrimoniu Cultural Balaban Mihail Constantin a reprezentat Episcopia Giurgiului la prima intalnire a delegatilor eparhiilor in care s-au discutat unele detalii privind alcatuirea viitorului album "Domnitorii si ierarhii Tarii Romanesti-ctitoriile si mormintele lor ".

Dupa ce comisia delegatilor a stabilit criteriile de baza pentru intocmirea acestui album, discutiile au continuat cu participarea mai multor ierarhi si a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa a accentuat faptul ca volumul trebuie sa evidentieze nu numai domnitorii si ierarhii Tarii Romanesti care au ctitorit in acest spatiu ci si alte personalitati care au contribuit la aceste ctitorii. De asemenea, a aratat ca volumul va avea un scop didactic, istoric si comemorativ, dar si informativ in sensul evidentierii starii in care se gasesc unele ctitorii care au urgenta nevoie de restaurare.Totodata, a fost luata in calcul si posibilitatea efectuarii pelerinajelor, pe trasee prestabilite, pentru cunoasterea acestor ctitorii. In final s-au stabilit datele viitoarelor intrevederi in care se vor prelucra informatiile aduse din teritoriu.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

27 Februarie 2009

Vizualizari: 186

Voteaza:

Intalnirea comitetului de redactie al albumului Domnitorii si Ierarhii Tarii Romanesti - ctitoriile si mormintele lor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE