Intalnirea preotilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu

La Parohia Pietreni II din comuna Costesti, judetul Valcea, la schitul Papusa cu hramul "Sfantul Grigorie Decapolitul" a avut loc ieri, 21 ianuarie 2013, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, prima intalnire din acest an a preotilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicata "Anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena".

Intrunirea a debutat cu savarsirea Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti. Dupa slujba, in cadrul cercului la care au fost prezenti preotii arondati centrului pastoral, parintele paroh Ion Mladin a sustinut un referat in care a prezentat viata crestinilor inainte de edictului de la Milan din 313 si importanta implicarii Sfintilor Imparati in viata Bisericii. De asemenea, pe marginea temei dezbatute au rostit alocutiuni si preotii Constantin Ionescu si Constantin Manescu.

Sub presedintia preotului Constantin Dumitrescu, responsabilul cercului, partea a doua a intalnirii a fost marcata de analizarea problemelor curente ale activitatii pastoral-misionare si administrative cu care se confrunta parohiile din Protoieria Horezu, insistandu-se asupra intensificarii activitatii social-filantropice si dezvoltarea activitatilor traditionale cultural-educative pentru atragerea si formarea copiilor si a tinerilor in spiritul crestin ortodox.

Urmatoarea intalnire a preotilor din cadrul Cercului preotesc 2 Horezu, va avea loc pe 27 februarie 2013, la Parohia Recea, in biserica parohiala cu hramul "Nasterea Maicii Domnului" din satul Recea.

Sursa: arhiram.ro

.

22 Ianuarie 2013

Vizualizari: 238

Voteaza:

Intalnirea preotilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE