Intalnirea preotilor din cercul pastoral-misionar Mocod

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, 21 septembrie 2014, în Parohia Floreşti din Protopopiatul Năsăud.

Începând cu ora 17.

00, în biserica cu hramul „Sfânta Treime”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 11 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Creţa Ioan, au săvârşit Acatistul Sfintei Cruci. În cuvântul rostit la finalul slujbei acatistului, pr. Alin Carafa de la parohia Mogoşeni a vorbit credincioşilor despre înţelesurile Sfintei şi de viaţă făcătoarei Cruci şi a subliniat că „atunci când un creştin îşi aduce aminte de Cruce, îşi aduce aminte de lepădarea de sine, de o conştientizare a propriei sale cruci” pe care trebuie să o poarte cu demnitate. În încheiere, părintele paroh Creţa Ioan a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi.

Seara duhovnicească de la Floreşti continuă activitatea misionară a cercului preoţesc Mocod, aceasta fiind cea de a şasea întâlnire din acest an prin care Hristos este mărturisit în parohiile acestui cerc pastoral. Următoarea întâlnire a preoţilor din acest cerc va avea loc în Duminica a 20-a după Rusalii, în Parohia Chiuza, a declarat corespondentul Radio Renașterea în protopoipiatul Năsăud, pr. Cornel Coprean.

Autor: Andreea Pâgleşan

Sursa: radiorenasterea.ro

.

22 Septembrie 2014

Vizualizari: 98

Voteaza:

Intalnirea preotilor din cercul pastoral-misionar Mocod 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

cerc pastoral misionar

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE