Intalniri duhovnicesti pe perioada Postului Mare in Arhiepiscopia Ramnicului

Biserica ii face partasi pe credinciosii sai la trairi duhovnicesti de mare intensitate, impartasindu-le din bogatia de har si de daruri care se revarsa din invatatura, jertfa si mai ales Invierea lui Hristos. Postul Mare sau Postul Pastilor este perioada de pregatire pentru Sfintele Pasti, fiind asemanat adesea cu o calatorie duhovniceasca catre Saptamana Patimilor si Inviere. Este un timp liturgic, din cadrul Triodului, de mare nevointa sufleteasca si trupeasca pentru toti credinciosii.

Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului, in parteneriat cu A.S.C.O.R. Filiala Rm. Valcea organizeaza in perioada 9 martie – 4 aprilie 2012, programul „Intalniri duhovnicesti”, editia a II-a 2012, sub titlul generic “Hristos Domnul, Doctorul sufletelor si trupurilor noastre”.

Proiectul spiritual-duhovnicesc este organizat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si la initiativa Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, de catre Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Eparhiei Ramnicului si A.S.C.O.R. – Filiala Ramnicu Valcea.

Conferintele vor avea loc in Sala „Iosif Episcopul” din cadrul Asezamantului Pastoral – Cultural „Sfantul Ierarh Calinic”, aflat in incinta Centrului Eparhial. Evenimentul se incadreaza in seria manifestarilor dedicate „Anului omagial al Tainei Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor”.

„A posti inseamna a iubi, a posti inseamna a ierta, a posti inseamna a fi impacat cu tine insuti, cu aproapele tau si cu Dumnezeu. Postul Mare sa fie prilej de pocainta pentru fiecare, de umilinta, de infranare iar la sfarsitul sau, dupa 40 de zile sa ne intalnim cu Hristos Cel Inviat, pregatiti, iertati si plini de fapte bune.”, a spus Parintele Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohiala in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului.

Conferintele se vor desfasura dupa urmatorul program:
* Vineri, 9 martie 2012, orele 18,00:

Preasfintitul Andrei Fagarasanul, „Taina Sfantului Maslu – Taina vindecarii noastre”
* Vineri , 16 martie 2012, orele 17,00:

Prof. Dr. Pavel Chirila, „Cauzele spirituale ale bolilor”
* Vineri , 23 martie 2012, orele 18,00:

Preasfintitul Emilian Lovisteanul, „Omul intre boala si vindecare”
* Miercuri, 4 aprilie 2012, orele 18,00:

Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Patuleanu, „Spiritualitatea Triodului in Traditia Ortodoxa si rolul sau in viata duhovniceasca a credinciosilor”

Sursa: arhiram.ro

.

06 Martie 2012

Vizualizari: 1212

Voteaza:

Intalniri duhovnicesti pe perioada Postului Mare in Arhiepiscopia Ramnicului 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE