Intronizarea Inaltpreasfintitului Irineu ca Arhiepiscop al Alba Iuliei

La finalul Sfintei Liturghii, oficiata in Catedrala Arhiepiscopala din Alba Iulia, astazi, 5 iunie 2011, Inaltpreasfintitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului a intronizat pe Noul Arhiepiscop al Alba Iuliei, Inaltpreasfintitul Irineu Pop, in prezenta Patriarhului Romaniei si a unui sobor impresionant de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, la eveniment au fost prezente numeroase oficialitati, dar si sute de credinciosi.

Patriarhul Romaniei a felicitat pe Noul Arhiepiscop al Alba Iuliei si i-a oferit in dar Crucea patriarhala, Engolpionul patriarhal, Carja arhipastoreasca, Dicher si Tricher, precum si o cruce de binecuvantare.

Gramata mitropolitana a fost citita de Preasfintitul Parinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului. Apoi, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului a oferit Inaltpreasfintitului Parinte Irineu insemnul rangului mitropolitan mantia, crucea si engolpionul, precum si camilafca, carja arhipastoreasca si l-a intronizat ca Arhiepiscop al Alba Iuliei.

In continuare, parintele consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Alba Iuliei a dat citire, din partea clerului, mesajului de bun venit Inaltpreasfintitului Irineu. A urmat mesajul Inaltpreasfintitului Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Totodata, domnul Adrian Lemeni, secretar de stat pentru Culte, a dat citire mesajului din partea domnului Emil Boc, primul ministru al Romaniei.

De asemenea, noul Arhiepiscop al Alba Iuliei, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, in cuvantul sau, a adus slava Preasfintei Treimi si a multumit Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Dupa ceremonia de intronizare, pe treptele Catedralei Arhiepiscopale, avand alaturi pe Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane si ierarhii prezenti la evenimentele de astazi, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei, Maramuresului l-a prezentat credinciosilor pe Inaltpreasfintitul Irineu care le-a adresat la randul sau un cuvant de binecuvantare celor prezenti in afara catedralei si i-a binecuvantat.

Sursa: basilica.ro
 

05 Iunie 2011

Vizualizari: 483

Voteaza:

Intronizarea Inaltpreasfintitului Irineu ca Arhiepiscop al Alba Iuliei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE