Intrunirea Permanentei Consiliului Eparhial cu protoiereii din Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Joi, 14 iulie 2011, Inaltpreasfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a prezidat la Centrul eparhial, intalnirea Permanentei Consiliului Eparhial, premergatoare sedintei Consiliului Eparhial, de analiza retrospectiva pe semestrul I al anului 2011.

In deschiderea lucrarilor chiriarhul locului a vorbit despre importanta rugaciunii personale, a poruncilor Sfintei Evanghelii, precum si a invataturilor Sfintilor Parinti in viata duhovniceaca a slujitorilor, dar si in activitatea acestora la parohii.

De asemenea au fost semnalate si diverse aspecte punctuale de ordin liturgic, pastoral, misionar, educational si filantropic ce au caracterizat activitatea parohiilor si a manastirilor Arhiepiscopiei Dunarii de Jos in primul semestru al acestui an.

La aceasta intrunire au fost prezentate criteriile de desfasurare a Colectei pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului, iar pp. cc.

protoierei au primit intreaga documentatie si chitantierele speciale pentru inregistrarea donatiilor oferite de preoti si credinciosi in parohiile si manastirile Eparhiei Dunarii de Jos.

In cadrul sedintei a fost prezentat modul de aducere la indeplinire de catre subunitati a proiectelor sinodale si eparhiale in prima jumatate a anului 2011. Permanenta Consiliului Eparhial a analizat problemele cu care se confrunta unele parohii din punct de vedere pastoral si economic-financiar.

Totodata, Centrul Eparhial va sprijini salariile preotilor care se confrunta cu probleme economice, atentia indreptandu-se catre 10 parohii, majoritatea avand santiere in lucru, aceste ajutoare urmand a fi oferite din fondul pastoral eparhial „Pastorul cel Bun si Milostiv”.

A fost infiintat si fondul „Tinerete si credinta”, pentru oferirea de burse elevilor si tinerilor cu rezultate foarte bune la invatatura si activitatilor din viata parohiala.

Sursa: edj.ro

.

14 Iulie 2011

Vizualizari: 260

Voteaza:

Intrunirea Permanentei Consiliului Eparhial cu protoiereii din Arhiepiscopia Dunarii de Jos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE