IPS Andrei, invitatul Congresului Fratiei Nepsis din Spania

In perioada 2 - 4 mai 2014, la Bilbao in Spania, se desfasoara Congresul National a Fratiei Nepsis, congres organizat de Episcopia Spaniei si Portugaliei cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Timotei, Episcopul romanilor ortodocsi din aceasta tara.

Invitatul special al editiei din acest an este Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului care a fost chemat pentru a le adresa un cuvant de folos tinerilor din Episcopia Spaniei si Portugaliei.

Congresul a fost deschis vineri seara cand au avut loc o serie de activitati de cunoastere. Prima zi a manifestarii s-a incheiat cu participarea celor peste 400 de tineri la rugaciunea de seara. A doua zi, sambata, programul a debutat cu rugaciunea de dimineata, dupa care IPS Parinte Andrei a sustinut conferinta intitulata: Oare mai putem iubi frumos? Conferinta a continuat cu o sesiune de intrebari, pe care tinerii din diferite zone ale Spaniei, preotii parohi sau simpli credinciosi ai parohiei Bilbao le-au adresat Inaltpreasfintitului Andrei pe tema conferintei.

In raspunsurile oferite Ierarhul i-a indemnat atat pe tineri, cat si pe toti cei prezenti la congres sa incerce sa traiasca frumos ca sa fie pe placul lui Dumnezeu.

Dupa masa tinerii participanti la congresul Nepsis din Bilbao, Spania au luat parte la diverse ateliere si discutii, precum si la diferite activitati de socializare. A avut loc si un moment artistic sustinut de o parte din tinerii de la congres, totul incheindu-se cu programul de rugaciune.

Duminica, in ultima zi a congresului, tinerii vor participa la Sfanta Liturghie Arhiereasca ce va fi oficiata in biserica parohiei ortodoxe „Tuturor Sfintilor” din Bilbao. Slujba va fi savarsita de Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului si de Preasfintitul Episcop Timotei al Spaniei si Portugaliei, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

04 Mai 2014

Vizualizari: 210

Voteaza:

IPS Andrei, invitatul Congresului Fratiei Nepsis din Spania 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

fratia nepsis

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE