IPS Arhiepiscop Calinic, 25 de ani de arhierie

Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, a sarbatorit 25 de ani de arhierie, fiind hirotonit in data de 17 noiembrie 1985 ca episcop vicar al Ramnicului si Argesului.

Momentul festiv a fost marcat in cadrul unei slujbe arhieresti oficiata in catedrala arhiepiscopala din Curtea de Arges, de chiriarhul locului impreuna cu un important sobor de preoti si diaconi.

La eveniment au participat profesori de la facultatea de teologie Sf. Mc. Filofteia din Pitesti, Seminarul Teologic Neagoe Voda Basarab din Curtea de Arges si foarte multi credinciosi.

In cuvantul de invatatura Inaltpreasfintitul Parinte Calinic a multumit celor care au sprijinit prin lucrarea lor toate activitatile desfasurate in cadrul eparhiei in acesti 25 de ani.

Un scurt rezumat al principalelor realizari din cei 25 de ani de arhierie a fost prezentat de parintele Ioan Dudas, consilier economic in cadrul eparhiei.

Acesta aniversare inchieie seria de evenimente desfasurate in ultimii doi ani in cadrul eparhiei, incepand cu ridicarea episcopiei la treapta de Arhiepiscopie, continund cu canonizarea sfintilor locali si terminand cu aniversarea celor 25 de ani de arhierie, toate aratand bogata activitate desfasurata de Inaltpreasfintitul Calinic din 17 noiembrie 1985 pana in prezent.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului

18 Noiembrie 2010

Vizualizari: 326

Voteaza:

IPS Arhiepiscop Calinic, 25 de ani de arhierie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE