IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohia Sfantul Simeon din Detroit

Duminica 9 mai, IPS Arhiepiscop Nicolae s-a aflat in parohia Sf. Simeon din Detroit. Impreuna cu parinte paroh, Pr. Radu Roman, IPS Nicolae a savarsit Sf. Liturghie si a adresat cuvant de invatatura despre semnificatia Evangheliei Duminicii a 6-a dupa Sf.

Pasti. IPS Nicolae a vorbit despre vederea pe care orbul a primit-o prin ascultarea cuvantului Mantuitorului de a se spala la scaldatoarea Siloamului, dar si intelegea duhovniceasca la care acesta a ajuns treptat pana la marturisirea credintei in dumnezeirea lui Hristos. De la aceasta talcuire, IPS Nicolae a trecut la intelegerea pe care fiecare crestin se cuvine sa o aiba in Biserica, prin participarea activa si responsabila pentru propria mantuire la Sf. Liturghie si la Sf. Taine. Cautarea lui Hristos in Biserica nu poate fi intamplatoare si lipsita de sens. Aceasta cautare se implineste prin intelegerea randuielilor Bisericii si respectarea lor.

Dupa Sf. Liturghie, credinciosii prezenti in numar mare au fost invitati, impreuna cu IPS Nicolae, la o agapa frateasca. IPS Nicolae a discutat cu parintele paroh si cu membrii Consiliului parohial despre planurile de viitor. Parohia Sf. Simeon a cumparat in urma cu trei ani actuala proprietate de 1 acre si o biserica. Proprietatea este insa destul de mica pentru necesitatile parohiei, de aceea primul proiect de viitor se leaga de posibilitatea cumpararii unei proprietati vecine. IPS Nicolae i-a indemnat pe toti sa considere cu seriozitate acest plan pentru viitorul parohiei.

Sursa: romarch.org

.

13 Mai 2010

Vizualizari: 216

Voteaza:

IPS Arhiepiscop Nicolae a vizitat parohia Sfantul Simeon din Detroit 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE