IPS Calinic a efectuat o vizita pastoral-administrativa in Eparhia Argesului si Muscelului

Marti, 22 noiembrie, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic a efectuat o vizita pastoral-administrativa la cateva santiere deschise in cadrul Eparhiei.

Chiriarhul Eparhiei Argesului si Muscelului a vizitat pentru inceput santierul deschis la biserica "Sfantul Ierarh Nicolae" din parohia Badesti, aflata pe Valea Raului Doamnei, in comuna Pietrosani. Cu aceasta ocazie a fost analizata calitatea lucrarilor executate la fatada bisericii.In vara acestui an, pictura grav afectata de trecerea timpului, a fost restaurata de pictorii Mocanu Gheorghe, Preda Florin si Zamfir Gheorghe. Totodata a fost extins acoperisul pentru o mai buna protectie, iar in partea inferioara au fost executate lucrari pentru indepartarea igrasiei din ziduri. De asemenea a fost schimbata toata tâmplaria bisericii fiind montate geamuri sablate cu chipuri de sfinti.

Pe traseul Domnesti- Slanic, Inaltpreasfintia sa a analizat calitatea lucrarilor de restaurare executate la doua troite aflate in apropiere de manastirea Slanic. Pictura a fost restaurata de pictorii Mocanu Gheorghe, Preda Florin si Zamfir Gheorghe.

Vizita a continuat la santierul deschis la manastirea Aninoasa, care se afla in restaurare. Cu aceasta ocazie, Inaltpreasfintia sa a verificat proiectul depus pentru restaurarea picturii.

Chiriarhul Eparhiei Argesului si Muscelului a vizitat si biserica parohiei Aninoasa, unde a fost construit un asezamânt bisericesc destinat diferitelor activitati social-filantropice si culturale organizate in aceasta comunitate.

In final, a fost vizitat santierul deschis pe muntele Mogos, in apropiere de comuna Dragoslavele. Cu aceasta ocazie au fost analizate etapele lucrarilor desfasurate la noul paraclis inchinat Nasterii Maicii Domnului. Acest mic altar de rugaciune a fost sfintit in ziua de 8 septembrie 2011, fiind ridicat prin contributia domnului Marcel Mogos, presedintele Obstei Mosnenilor Dragoslaveni.

Sursa: eparhiaargesului.ro
 

.

24 Noiembrie 2011

Vizualizari: 241

Voteaza:

IPS Calinic a efectuat o vizita pastoral-administrativa in Eparhia Argesului si Muscelului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE